De ben prest es tornava a respirar ambient de festa als carrers de Maó. A les set i mitja del matí tocava la diana per despertar a la ciutat i recordar que avui celebrar el seu gran dia, el dia de les festes de Gràcia.
Al ritme de la música de la Xaranga de Maó i alguns intèrprets de la colla convidada, una comitiva integrada per prop de 70 persones ha començat a anunciar una festa que ja havia començat a cavalcar a les 7.30 hores, quan el fabioler Víctor Pons ha passat a buscar el caixer fadrí, José Naharro. Tots dos han iniciat un replec que va concloure amb la incorporació de 127 genets, quan inicialment estava previst que hi participessin 135.
Mentre que els gegants portaven la festa a una banda de la ciutat, a l'altra banda la comitiva serpentejava pels carrers del nucli antic. Com sol ser habitual, un dels moments més intensos d'aquesta part de la festa es va viure davant l'emblemàtic Bar Infanta, tota una icona de les festes de Gràcia. Per allà ha aparegut el fabioler quan faltaven deu minuts per a les deu del matí.
Ha estat llavors quan s'ha fet el silenci, i per sorpresa, fora dels protocols, s'ha interpretat la melodia del clàssic popular «Si fóssim gavines», a tall d'homenatge a un establiment que és un dels bressols de la música d'arrel a l'Illa. L'ovació ha estat gran, com la que van rebre tots els cavallers i caixers al pas pel bar, on van recollir com cada any un regal.
Tancava la comitiva el carruatge amb la imatge de la verge, en ruta cap al Monestir de la Immaculada Concepció, on va descansar fins que va rebre la visita de la Junta de Caixers. Les campanes d'aquest indret han començat a sonar mentre els membres de la qualcada, ja a peu, van començar a desfilar, amb puntualitat, a les 11 del matí, cap a l'església de Santa Maria, per complir amb un altre dels protocols de la festa, la Missa de Caixers.