Síguenos F Y T I T R

Quin és l'animal més rescatat al Centre de Recuperació de Fauna

Un total de 1.163 animals van ingressar a les instal·lacions de Lithica durant l'any passat

A finals del passat mes d’’octubre, dotze tortugues van ser robades del CRFS i la Policia les va acabar trobant poc temps després de manera accidental a una casa particular | R.S.

| Menorca |

La tortuga de terra mediterrània és l’animal que va rebre un major volum d’entrades al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca al llarg de tot l’any 2023. Els 470 testudos rescatats representen un 40 per cent dels ingressos totals al Centre.

A més, la meitat —237 concretament— provenen de la captivitat, motiu pel qual és considerada la causa d’entrada amb més nombre d’individus. Així doncs, l’hospital de fauna silvestre ja ha rescatat un total de 18.013 tortugues de terra des que es fundés l’any 1988.

Descens dels ingressos

Amb l’objectiu de donar resposta a la constant i creixent demanda anual d'atenció a animals silvestres, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre va ingressar el darrer any 1.163 animals silvestres.

Aquesta xifra és positiva, ja que confirma la tendència a la baixa des que l’any 2021 es registrés un rècord de 2.726 quant a ingressos. Cal recordar que aquest pic estava condicionat també en part per l’arribada de 345 tortugues al mes de març que van veure afectat el seu hàbitat per la realització d’unes obres municipals i que es van haver de reubicar.

Juny i juliol continuen sent, des del 2017, els mesos predominants pel que fa als ingressos d’animals a causa de la coincidència en el temps del període de cria de la gran majoria d’espècies silvestres i l’augment exponencial dels moviments d’usuaris a l’Illa, que augmenten les possibilitats d’albirament d’animals que necessiten assistència.

Diversitat d’aus

Tot i que la tortuga terrestre és l’animal que més ingressos representa, el grup que lidera aquest rànquing és el de les aus. Les 519 rescatades es tradueixen en el 44,6 per cent dels animals ingressats, seguides de prop pels 479 rèptils —pràcticament només tortugues—que suposen el 41,2 per cent del total.

Pel que fa a les aus, aquest grup gaudeix d’una gran diversitat a l’Illa que es trasllada al CRFS: de les 82 espècies d’animals silvestres ingressades, 60 eren aus.

Lo más visto