Síguenos F Y T I T R
Sant Gaietà 2024

Llucmaçanes, la capital dels gegants

El poble acull una trobada gairebé inèdita, amb 25 protagonistes de gran alçada

La celebració de les tres dècades de vida de Perico i Aguedet va comptar amb una gran participació de gegants procedents de diferents poblacions, fins i tot de Mallorca, acompanyats per la música.

| Llucmaçanes |

Llucmaçanes va viure diumenge un dia molt especial. Va ser el dia del jaleo matinal de Sant Gaietà i va ser el dia en què per primera vegada en la història d'aquestes festes es van veure ballant 25 gegants alhora que van omplir els carrers i la plaça de Llucmaçanes. El motiu va ser la celebració dels 30 anys dels gegants Perico i Aguedet, els més emblemàtics i estimats del poble.

La colla amfitriona va treure a ballar els gegants Kikus i Kika, Abu Umar, Nura, En Toni es Saig, na Tònia de la Sala, en Joan, na Rita i els avis Perico i Aguedet. Els van acompanyar de manera excepcional els gegants convidats d'honor de sa Pobla (Mallorca), amb en Toni, na Margalida, Toni Ballador i Mado Buades. De Menorca també van assistir, com no podia ser d'una altra manera, els gegants agermanats de Sant Lluís, amb en Lluís, na Maria i na Tecla, la colla des Castell amb la familia Simpson i en Xec Calvet, el gegant Yurka i la seva colla i els gegants de l' Ajuntament de Maó.

Tots els gegants van estar acompanyats per les alegres melodies de la Banda de Maó, la Txaranga Ido Sí, i els grallers des Castell. En arribar a la plaça els gegants van fer diversos balls conjunts. Els integrants de l'Associació de Veïns de Llucmaçanes va preparar uns records per cada grup participant i els gegants de Llucmaçanes van tancar l'acte ballant l'himne del poble. La foto de família va ser el punt i final d'una trobada que els organitzadors qualificen com a històrica.

Lo más visto