Una pàgina dinàmica i interactiva són les principals característiques de la nova web del Camí de Cavalls(www.camidecavalls.com) que ha impulsat la Conselleria de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell insular i que ja està a disposició dels usuaris d’aquest sender històric que recorre el litoral de Menorca. Una part d’aquesta iniciativa ha estat finançada amb els Fons Europeus Next Generation, amb la contractació d’un petit equip que ha adaptat i introduït continguts, tot i haver-hi una feina tècnica prèvia del mateix departament i també amb la col·laboració de Silme que ha preparat tota la infraestructura digital.
El conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés, va assegurar aquest dimecres que el Camí de Cavalls s’ha convertit en un recurs cultural i turístic molt important i amb nombrosos usuaris, havent detectat el departament la falta d’una eina que fos útil per a les persones que fan el referit camí, tant els residents com els turistes que no el coneixen, per la qual cosa aquesta nova eina incideix en la possibilitat de planificar la ruta. «S’ha articulat de tal manera que els usuaris podran tenir tota la informació per poder fer aquesta planificació de rutes per dies, per trams, amb tot un seguit de recursos que li facilitaran moltíssim poder-ho fer i també tenir informació del que es veu quan es fa la ruta. Es tracta d’una eina interactiva que ja està disponible per als interessats que la poden consultar», va afirmar.
El director insular de Projectes Sostenibles i Cooperació local i internacional, Antoni Periano, va assegurar que la plataforma digital facilitarà molt la planificació dels recorreguts per al Camí de Cavalls, donat que estan en quilòmetres i en temps. A més, es tracta d’una eina educativa que aprofundeix en la riquesa històrica i mediambiental de Menorca. «Des de la web els usuaris podran conèixer la història de cada tram del camí, la biodiversitat i aprendre sobre els diferents ecosistemes que travessa aquest, a més de promoure una consciència de sostenibilitat del patrimoni de l’Illa», va apuntar.
Continguts
El tècnic de Medi Ambient, Àlex Cortada, va explicar que la idea de la nova web del Camí de Cavalls és que sigui una pàgina viva, dinàmica, que no només tengui informació de cada un dels trams del Camí de Cavalls, sinó que també tengui continguts dinàmics i actualitzats de notícies, incidències sobretot per avisar als usuaris, com la possibilitat d’unes obres o la confluència amb altres activitats o esdeveniments perquè els usuaris puguin compatibilitzar la seva programació. «La nova web està pensada per als residents que ja coneixen el Camí de Cavalls com aquelles persones que el descobreixen per primera vegada», va assegurar.
La nova web conté diferents apartats: Història interactiva, amb informació sobre el seu origen i evolució al llarg dels segles; Guies i mapes interactius, per planificar el recorregut amb facilitat, amb informació actualitzada i tracks descarregables; Consells pràctics, sobre l’equipament necessari i recomanacions per fer la ruta de manera segura i sostenible; Formulari d’incidències, per comunicar qualsevol problema detectat al camí; Calendari d’activitats, amb esdeveniments i activitats autoritzades; Flora i fauna autòctones, amb informació sobre la biodiversitat que els visitants poden descobrir al recorregut, promovent un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient; i Preguntes freqüents, amb respostes a consultes habituals que s’ampliaran amb les aportacions dels usuaris.