Síguenos F Y T I T R

El primer rastre musical sona més que bé

Disset expositors amb un ampli ventall de productes musicalsi centenars de persones animen l’Esplanada de Maó

El ventall de productes, entre discs de vinil i compactes, instruments, mètodes d’aprenentatge i llibres de divulgació, va ser molt ampli. | Katerina Pu

| Maó |

Centenars de persones no es van voler perdre ahir el primer Rastre Musical que, organitzat per l’Ajuntament de Maó i amb la producció i coordinació de Kike Sastre, es va celebrar entre les 10.30 hores i les 19 hores a la plaça de l’Esplanada. Una excel·lent ocasió, amenitzada amb música en viu, per seguir el rastre de discs de vinil, discs compactes, instruments i material musical de segona mà, amb l’objectiu de donar-los una segona vida.

Aquest primer Rastre Musical a Maó va comptar amb la participació d’un total de disset expositors que van posar sobre els taulells tot un ventall de productes musicals, des de discs de vinil com compactes, instruments musicals i també publicacions tant d’aprenentatge com de consulta.

L’empresari d’esdeveniments musicals Kike Sastre es va mostrar satisfet per l’acceptació que ha tingut aquest rastre, que s’ha caracteritzat per la diversitat de l’oferta exposada. «Ha estat tot un èxit poder arreplegar fins a disset expositors perquè participessin en aquest rastre, vam fer un reclam durant un mes perquè els possibles interessats s’hi apuntessin, informar-los que era gratuït i que s’animessin a venir a vendre perquè hi hagués més estands i una oferta més diversa. La proposta era donar una segona vida a molts d’articles musicals, que per a uns no té cap ús i per a uns altres els pot ser útil», assegura.

El rastre musical va comptar amb l’al·licient afegit de la música en viu, un autèntic reclam perquè la gent s’atraqués a l’Esplanada. La primera actuació va anar a càrrec del duo Àngels i Pau, de Ciutadella, per continuar amb el grup Aura, des Castell, que va interpretar unes cançons de Creedence, una banda estatunidenca de rock, molt popular a finals de la dècada de 1960 i principis dels 70 i, el capvespre, el grup Rocksons, de Ferreries.

Generico

Des de Maria Callas, passant pels Beatles i arribant a Lasser

Als voltants del migdia, entre les 12 i les 14 hores, l’afluència de persones al rastre musical va ser molt nombrosa, entre la gent que mirava els diferents productes relacionats amb la música i aquella que també estava dempeus o asseguda escoltant l’actuació d’Àngels i Pau i després del grup Aura. Una simple passejada per l’espai habilitat permetia veure un ampli ventall de discs de vinil, tant de 33 rpm com de 45 rpm, des de música clàssica interpretada per Maria Callas, Carreras-Pavarotti-Domingo, passant per The Beatles, grups menorquins com Lasser i, fins i tot, la «Música per la Mare de Déu de Gràcia» a càrrec de la Banda de l’Agrupació Musical de Ciutadella, a més d’aparells de ràdio dels anys quaranta, tocadiscs en forma de moble i reproductors de cassets, entre molts altres.

Lo más visto