Síguenos F Y T I T R

Cartas de los lectores

Sobre el circo Roma

Tras ver la información publicada el pasado martes 8 de mayo en este periódico y en la web menorca.info, nos gustaría aclarar ciertos puntos. Los datos relatados bajo la firma "redacción" quedan muy lejos de la realidad, lo cual denota una falta de profesionalidad y consideración hacia los activistas que, con todos los permisos en regla, se manifestaron sin ningún tipo de problema ni con la comunidad de vecinos, ni con la Policía Local, ni la Guardia Civil. En el artículo se afirma que la Guardia Civil identificó a todos los asistentes, cuando no se identificó a ninguno de ellos, ya que no existió ningún conflicto.

Entre las 16 y las 17.30 horas, una veintena de activistas, respaldados por su derecho a concentración, informan mediante una pancarta acerca de los métodos de adiestramiento y el tipo de vida al que están sometidos los animales en los circos. A las 18.30h., unos cuarenta activistas vuelven al lugar para continuar con su protesta, a la cual no acude la Guardia Civil, tan solo la patrulla de la Policía Local que se requiere en este tipo de actos.
Recordamos que nuestro único objetivo es concienciar a la población sobre lo que hay detrás de estos negocios, animando a los ciudadanos a que no contribuyan y a los propios circos a que realicen shows únicamente de habilidades humanas. Los circos con animales se están prohibiendo en muchos municipios españoles y en buena parte de los países europeos. El maltrato animal no se debería permitir en ninguno de sus casos y esto también incluye una vida en cautiverio en minúsculas jaulas oxidadas. Bajo el asombro de una noticia que contiene información equivocada y en la que se da por hecho que el circo denunciará al promotor de la protesta (recordamos que al Circo Roma ya se le han escapado animales en Mallorca en diversas ocasiones, con sus oportunas consecuencias), hemos preferido dejar claro nuestro posicionamiento.

Raquel López
PACMA MENORCA

Defensam l'ensenyament en català

El Claustre de mestres del CEIP Mestre Duran d'Alaior es vol manifestar públicament a favor de l'ensenyament en català perquè és la llengua pròpia de Menorca, és la llengua de la nostra cultura, forma part de la nostra identitat i fins aquests moments el model lingüístic en català ha demostrat tenir prou èxit per integrar tota la comunitat educativa.Les primeres experiències d'ensenyament de la llengua en dues línies (en català i castellà) que es van introduir a principis dels anys 80, molt prest es van haver d'arraconar perquè segregaven l'alumnat a les aules per motius de llengua. No volem tornar 30 anys enrere. La nostra escola no vol infants separats ni per raons de llengua ni per cap altre motiu. Volem que els nostres alumnes participin de les mateixes experiències i convisquin culturalment junts, enriquits de les aportacions de tots. La nostra comunitat educativa acull diferents cultures, diferents maneres d'entendre la vida, diferents tradicions, des d'un espai de respecte i tolerància cap a totes les persones partint de valors democràtics. Sabem que la diversitat és un element que ens enriqueix a tots i no en volem renunciar. Estudiar en català no implica, per als infants d'altres cultures, perdre els seus orígens o la seva identitat; sinó que els ofereix conèixer la llengua del territori on viuen i integrar-se en la seva cultura.Som molt conscients de la importància de conèixer correctament les dues llengües. És per això que el nostre centre, com molts altres de Menorca, utilitza la llengua catalana com a llengua vehicular, a la vegada que es fa l'aprenentatge del castellà a través de molts moments i situacions d'aprenentatge que diàriament es donen a l'aula, garantint així l'aprenentatge d'aquest.

Estem preocupats pel futur de l'escola pública, ja que les retallades en els pressuposts d'educació, que impliquen disminució del nombre de mestres, augment en el nombre d'alumnat per aula, retards en les partides econòmiques per funcionament de centre, supressió de programes de suport i reforç... són notícia cada dia.

En aquests moments, no entenem per què la Conselleria també vol fer modificacions en qüestions de llengua, quan ara, aquest no és un problema.

Com a claustre defensem l'escola pública de qualitat i en català.

Claustre de mestres
del CEIP Mestre Duran

Alaior

No sé si m'ha sorprès o no

Senyor Director: La veritat és que no sé si m'ha sorprès o no m'ha sorprès que en l'edició de dimecres passat del diari que Vostè dirigeix, el o la periodista responsable de la secció "Sorprende i no sorprende" escrigués que li causa (o no) sorpresa «aquest "tweet" de Damià Borràs: "Bauzá explica al Parlament que tota la culpa com sempre és de l'esquerra.
I ho és des de fa Rato"».Igual s'hauria sorprès (o deixat de sorprendre) manco si s'hagués molestat a reproduir el tuit tal com el vaig escriure i tal com es pot llegir a twitter. Diu textualment: «Bauzà està explicant al #parlamentib amb el seu peculiar mallorquí que tota la culpa com sempre és de l'esquerra. I que ho és des de fa Rato». La veritat és que no sé com qualificar o no qualificar la decisió del diari "Menorca" de suprimir del meu tuit les paraules «amb el seu peculiar mallorquí», fet que altera de manera significativa la intenció i el sentit del joc de paraules (entre d'altres i molt nombroses castellanades, el president Bauzà acostuma a dir rato per comptes d'estona).
Atentament.

Damià Borràs
Maó

Lo más visto