Síguenos F Y T I T R
Cartas del lector

Teatrificacions

|

Idò, sí.

La gent m'atura per el carrer per preguntar-me què és açò de Teatrificacions que surt per es facebook. Així que els dic que sota aquest nom, reunim 5 curts de teatre, 5 obres inèdites que ronden els 15 minutets , interpretades cada una per tres actors. I els continguts? Hi ha de tot. «Xancles» per exemple, va quedar finalista al concurs de guions de teatre de butxaca organitzat enguany pel Cercle Artístic de Ciutadella i és un conte on, subliminalment es donen idees per fer-se emprenedors, per aturar-se a pensar com generar doblers quan no hi ha feina. Els personatges són molt fantasiosos: Hi ha La Reina de les Flors, el Mag de l'Aigua i l'intrèpid bufó Xancles disposat a atorgar qualsevol desig als habitants del bosc. «El Mando» és una comèdia que transcorre a l'habitació d'un psiquiàtric on en Marcus i en Ferrandí, usuaris, fan de les seves per arribar a aconseguir fer-se amb el comandament a distància de la Dra. Cervera i tastar la llibertat. «El Judici» com el seu propi nom indica, va d'una vista d'un judici basat en fets reals a Maó, amb un sorprenent final. En Brauli és l'advocat defensor, en Josep Maria el fiscal i Silvina, la jutgessa que, pot ser, comparteixen més que tribunals... No ho sé... Bé, deixem-ho estar. «L'Atur» és... Aquesta no se la poden perdre. És una obra canalitzada. Vaig agafar l'ordinador i així, sense pensar, pim-pam-fet. S'explica com acabar amb l'atur. (Haurien de veure-la tots els batlles i batllesses , regidors i regidores de qualsevol partit polític i fer d'una punyetera vegada les coses com toca per aclarir aquest tema tant dolorós). Són els seus personatges Ferris Lorda del Partit Modular, Adora Baula de la Coalició Lliberata i Antoni Sant Pau, creatiu i apolític-independent.

He xalat tant per escriure aquestes peces teatrals en petit format, com desig que xalin vostès amb «Xafarderum a la fresca» on, tres vesines de Ciutadella, per més senyes: Ximena, Clareta i Floris, no perden calada de res del que passa al barri, i pot ser que fins i tot, un dia es giri la truita i les esquitxi de ple. Jo no vull dir res. Cadascú amb el que té a ca seva, en té ben prou! Bono, sí que vull dir més, sí. Vull agrair l'ajut a qui ha fet possible que estrenem dia 22 d'agost al Claustre del Carme. Gràcies a n'Hèctor Pons Riudavets que va ser el nostre primer contacte i ens aclareix qualsevol dubte. A Ricard Ramisa i Bep Portella, al departament de Cultura que ens ha facilitat tant les coses, a Don Bosco Teatre, Janine de l'Escola de Ballet Ute Dahl i Toñi Rivera per deixar-nos vestuari. A Pau Carbonell per poder emprar el seu local, a Lluís Teixidó i Revelart Es Castell per la sessió fotogràfica i foto del cartell. Gràcies també a l'Ajuntament de Maó per la infraestructura proporcionant-nos escenari, cadires i tot el que necessitam al darrera. Al bar del pati de es Claustre i als tècnics de llums Pere Fiol i Marc Bagur per la seva professionalitat.

L'elenc actoral el formen: Maria Cubas, Miquel Pau Fullana, Pili Lucena, Iván Sintes, Joan Salas, Javi Galindo, Bárbara Llopis i Joan Marqués i els hi agraeixo sa seva implicació i dedicació. Assajar durant s'estiu és molt dur!

Així idò, què és Teatrificacions? És un espectacle fresquet, amé, dinàmic, de vegades per riure, de vegades per pensar, mitat en serio i mitat en broma, que podreu degustar dilluns 22 d'agost a les 21:30h al Claustre del Carme. Trobam que hauries de venir... Per ajudar a passar la calor.

Lo más visto