Jaume Mascaró, nascut a Ferreries el 1939, des d'uns orígens humils, però dotat d'una gran visió comercial ha bastit una important empresa del calçat. Amb l'ajut de les seves filles, Lina i Úrsula, s'ha expandit internacionalment amb botigues repartides per les principals ciutats de tot el món.Jaume Mascaró Pons va néixer a Ferreries el 18 de novembre de 1939, fill de Pere Mascaró Allès (1906-1974).
Els antecedents familiars de la fabricació de sabates se remunten a 1918, quan el pare de Jaume Mascaró compaginava la feina d'electricista a Ferreries amb el treball al costat d'un germà seu de 17 anys, Jaume, al taller del seu oncle, germà de la seva mare. Aquest besoncle de Jaume Mascaró, a qui anomenaven Pericàs Vell, va ser un home entregat completament a la fabricació de sabates. El 1947 el pare de Jaume Mascaró i el seu germà petit Antoni van crear Zapatillas Ferrerías, que es va consolidar com a societat el 1952. La major part de la producció es venia a Madrid i Bilbao, els principals mercats peninsulars.
La formació de Jaume Mascaró no va anar més enllà dels estudis primaris. El seu pare li va inculcar el costum de treballar en diversos oficis. Durant molts anys va compaginar els treballs d'electricista amb el de sabater. Com a ajudant seu d'electricista, els anys de 1950, passava cada mes per totes les cases del poble a fer la lectura de consum dels comptadors de la llum i després feia una altra ronda per cobrar els rebuts. Els dissabtes i els diumenges al matí treballava d'ajudant de barber. Molts dies repartia pa d'un forn a les set del matí. En opinió de Jaume, treballar en diverses coses alhora és un bon ensenyament per a ser empresari.
Quan Jaume va complir 20 anys (1960) va sortir per primera vegada a vendre les sabates de l'empresa familiar a la península. Passat un temps ja treballava amb els millors clients de cada ciutat espanyola. Els anys de 1970, es va registrar tanta demanda que Jaume va volar a Menorca tot just iniciada la campanya per demanar que es mecanitzés la fàbrica i així augmentés la productivitat en la fabricació, prova de l'aposta de Jaume per la innovació tecnològica. El seu pare li va imposar una gran autoexigència en el compliment de les obligacions laborals i també rigor en el seu comportament personal. Quan va començar a viatjar com a representant, el pare li va ensenyar que havia de dur una vida austera. D'aquesta manera, la seva conducta ha estat sempre espavilada, sense deixar de ser sòbria. Va aprendre a encarar els revessos de la professió, ajudat pel comentari d'un representant català de roba que li va confessar una regla d'or: "Tu no et desanimis, si un dia no vens, bon sopar, bon vi, bona copa i el millor cigar".
El seu pare va morir el 1974. El 1976 el seu oncle Antoni Mascaró Allès, quatre fills seus i altres membres de la família van constituir Calzados Ferrerías, SA. La fàbrica havia canviat la producció de sabatilles per sabates semiesport, sandàlies i botes. El 1980 Jaume Mascaró se va separar de l'empresa familiar per fundar la seva empresa, Jaime Mascaró, SA. La consolidació del seu projecte empresarial va transcórrer en els anys 1980, que van seguir a la crisi internacional del petroli i va ser una etapa difícil fins a l'entrada d'Espanya a la Unió Europea el 1986, que va obrir vies comercials noves a les empreses espanyoles. Jaume ha estat un home constant en l'exercici del treball comercial, insistent sense desmai i amb convicció d'oferir els seus productes als potencials clients. Es va casar amb Francesca Coll Pons. La seva dona, va ser el seu alter ego, el va ajudar, sempre al seu costat, animant-lo i acompanyant-lo. Jaume Mascaró va superar les dificultats conjunturals i va configurar una gran empresa.
Al començament dels anys 1990, les seves filles Lina i Úrsula van iniciar la col·laboració amb el seu pare en el govern i la gestió de l'empresa. Aquests anys es va produir la internacionalització de la companyia i l'establiment d'una xarxa pròpia de botigues. La primera decisió d'obrir botigues al públic la van prendre el 1992, aprofitant que una cadena francesa de sabateries cercava comprador. Va ser un encert perquè suposa una gran publicitat per a la companyia i serveix per conèixer directament el mercat. L'empresa s'ha convertit en un conjunt industrial i comercial que té sis fàbriques, situades a Ferreries i a Ciutadella, en les quals treballen unes 350 persones. Té una cinquantena de botigues pròpies escampades a nombrosos punts de venda, en les quals treballen unes cent cinquanta persones, a més de diverses botigues franquiciades, amb centres molt importants a les principals places, com ara Madrid o Barcelona, però també a França, el Regne Unit i els Estats Units, a més té sales d'exposicions en aquests països, i és present també a Alemanya, Itàlia, Canadà Austràlia, Taiwan i el Japó. Jaume Mascaró entén que els bons resultats de l'empresa depenen d'una combinació de treball, intuïció, creativitat i conjuntura favorable.
Actualment les seves dues filles són les que dirigeixen l'empresa, mentre que Jaume conserva la presidència del Consell d'Administració. Lina és la directora comercial i també vetlla per la gestió administrativa i financera del grup. Des de 2007 és la presidenta de l'Associació dels Fabricants de Calçat de Menorca. Úrsula és la directora general de producte. Va estudiar interiorisme, moda i patronatge de calçat a Milà durant sis anys, i continuà la seva formació a Londres i Nova York. Lina i Úrsula visiten les principals fires del calçat de tot el món (Düsseldorf, Munic, Copenhaguen, Barcelona, Madrid, Nova York, París, Londres, Milà, Tòquio, entre d'altres). El nom empresarial Jaime Mascaró és un gran valor de la indústria menorquina, espanyola i europea, que ha sabut créixer i obtenir un prestigi amb les seves sabates innovadores, i així gaudeix del reconeixement de les principals revistes internacionals de disseny i de moda.
El grup empresarial Mascaró, compta amb diverses marques: Jaime Mascaró, Úrsula Mascaró i Pretty Ballerina. Les sabates Jaime Mascaró responen a l'estil de dona actual, elegant i sofisticada. Les col·leccions Úrsula Mascaró ofereixen dissenys més avantguardistes i impliquen recerca constant de materials nous; són col·leccions molt dinàmiques de calçat i de complements agosarats, joves i innovadors (moneders, cinturons, jaquetes, pellissa, articles de viatge i maletins). Jaume Mascaró acaba de ser reconegut com empresari exemplar de les Balears en una publicació patrocinada per Telefònica.