Hi ha vegades que els polítics s'embarassen i poden parir qualsevol cosa sorprenent. Ara, el president Bauzá, que en qüestions de reforma de l'administració té idees interessants (va proposar suprimir el Consell de Mallorca i els mallorquins, sobretot els seus, van encendre tots els foguerons), ha proposat una nova Llei Electoral que reduiria de 59 a 43 el nombre de diputats. Existeix la sospita que la pot haver presentada perquè no s'aprovi, ja que necessita els vots dels diputats socialistes, amb els que no ha negociat i que no semblen gaire disposats a donar-li sortida. El fet que els políticis s'hagin de fer un ER0 a ells mateixos és difícil d'imaginar i més quan saben que la seva empresa, l'administració pública, no tancarà per fallida.
Un embaràs no desitjat, només por Matas, va ser la creació del Consell de Formentera, per un interès electoral. Ara, amb la nova llei aquesta illa tindrà un diputat i juntament amb els 9 d'Eivissa, en conjunt, tindran un escó més que no Menorca. Es trenca així la paritat. Eivissa repeteix un argument comprensible: la seva població, molt superior a la de Menorca. Demana que es reconegui la diferència entre els dos territoris i es doni més importància al nombre de residents. No només ho exigeix per la representativitat política sinó per la distribució dels doblers públics. El president de Menorca, Santiago Tadeo, així com va haver de negociar fins a l'amenaça de no votar a favor del pressupost general de Balears la Llei de Finançament dels Consells, ara es troba en una situació semblant negociant la transferència de la promoció turística.
El surrealisme polític podria recomanar empadronar gent a l'Illa del Rei per després demanar a la Comunitat Autònoma que crei allà un nou consell insular i que li otorgui el dret a tenir un diputat. La defensa del territoro no es refereix només al paisatge, sinó sobretot a la gent.