Síguenos F Y T I T R
Fets quotidians

Idees que contagien

He llegit Delia Rodríguez, redactora en cap del diari digital més sol·licitat dels EEUU, el «Hoffington Post». La periodista duu més de deu anys estudiant Internet, les xarxes socials i els trending topics

|

He llegit Delia Rodríguez, redactora en cap del diari digital més sol·licitat dels EEUU, el «Hoffington Post». La periodista duu més de deu anys estudiant Internet, les xarxes socials i els trending topics i ha escrit: «Memecracia: Los virales que nos gobiernan». La meva ingenuïtat no s'havia fixat en la gran quantitat de 'memes' que ens enfilen diàriament, dibuixets o fotografies d'un personatge que representa qualsevol expressió, recoberta d'un comentari intencionat. L'autora explica com funciona aquest llenguatge, coneix be com elegir-los per a que pinxem, com redactar un twitt que ens mantindrà entretinguts més del necessari o quina declaració d'un polític ens farà enfadar tant com per comentar la notícia o compartir-la. Ho sap, perquè ha contribuït a la «Memecràcia» i ha explorat les debilitats i els interessos naturals per crear continguts difícils de resistir.

En aquest món on s'ha multiplicat la informació i els mitjans de comunicació tradicionals fan fallida, les noticies que ens arriben es veuen despullades d'honrosa veritat. És la manipulació de portaveus i transmissors, on els ciutadans comanden la iniciativa.

Confesso que no he publicat mai un 'meme', pareix que no gaudeixo de l'estil que s'aprofita per mantindre llaços virals amb els altres. Amb muntatge o sense, a la xarxa o a peu de carrer, comanden les idees, l'emoció i el contagi. Qui no arribi als cors dels ciutadans, per favor, que no es presenti a les eleccions.

Lo más visto