Síguenos F Y T I T R
De rebot

Perplexitat

|

Estic perplex i no sé a qui creure; per açò faré com na Terribes al seu programa «La nit al dia» demanant insistentment «per què?» El matí del 28-S em deman:

Per què el govern i els partits nacionalistes espanyols ens deien que el sobiranisme era un souflé quan, ara s'ha vist, que a Catalunya hi ha un conflicte, que el statu quo ofega i que són més del 56% els ciutadans catalans a favor del dret a decidir sobiranament el seu futur?

Per què tots els qui negaven el caràcter plebiscitari d'aquesta comesa ara s'aferren a la seua anàlisi com si s'hagués tractat d'un referèndum?

Per què, davant aquesta nova situació el govern espanyol continua manifestant un immobilisme granític com si res no hagués passat?

Per què ens deien des de la Moncloa i els partits espanyols que el sobiranisme no interessava «la gent» i ara resulta que la gent ha anat a votar en un rècord absolut de participació, el 77'46%, sense precedents?

Per què, si l'opció Catalunya sí que es pot ha repetit que no se'ls comptàs en el «no» perquè estan a favor d'un referèndum, els mitjans espanyols no els compten així: 47'78% (1.952.482 votants) pel sí front al 39'13% (1.599.527) del no?

Per què el PP, que ha tingut la pitjor de les davallades perdent 124.323 vots i 8 diputats, s'aferra a la «derrota de l'independentisme»?

Per què els més reaccionaris a canviar el statu quo (PP i C's, que amb 25 diputats reclama eleccions anticipades) anomenen la CUP com a força «extremista reaccionària»?

Per què els qui acusen els sobiranistes de «fer volar coloms» durant la campanya política (la més bruta que s'ha vist des d'aquella del referèndum sobre l'OTAN el 1986) no han fet més que fer volar avions bombardejant amb por i mentides els cervells dels ciutadans?

Per què els qui han criticat la parcialitat i el partidisme dels mitjans de comunicació públics de Catalunya no han badat boca respecte a la total parcialitat i partidisme dels mitjans públics i privats espanyols, a diferència de TV3 que sempre ha donat presència a les veus de tots?

Per què els mitjans espanyols titulen la desfeta de l'independentisme quan els més prestigiosos diaris estrangers parlen de la seua victòria per majoria absoluta?

No acaba aquí la meua perplexitat, però em quedaré amb la caricatura d'El Roto: «Alguna cosa no funciona quan tant d'espanyols desitgen ser estrangers».

Lo más visto