Síguenos F Y T I T R
Fets quotidians

Hi ha opcions

|

Aquests dies he rellegit «Hi ha alternatives», de Vicenç Navarro. Me'l va regalar un bon amic en el moment més àlgid del neoliberalisme, quan l'ofensiva mediàtica, política i econòmica t'obligaven a la recerca d'un alè. Sí que n'hi havia i que n'hi ha d'alternatives, ara bé, és un model que no interessa a molts sectors del nostre país.

La poca consciència fiscal i les retallades ens han debilitat. Les decisions no s'han executat en termes d'eficàcia econòmica, sinó per dictats purament ideològics. Ha guanyat el dèficit i els qui més tenen, s'han beneficiat els de la classe més alta. Xoca que aquesta pèrdua de drets socials i laborals, de recursos en tots els àmbits, sigui acceptada com a natural perquè se'ns vengui que l'austeritat era la única eina capaç de gestar en les estructures. Teníem polítics que representaven les institucions i els desitgem que simbolitzin el poble. Ja ha començat l'època de muda, una era carregada d'interrogants que voltegen i que fan que tot barati i que tot es mogui.

La secció «LoMasComentado» d'aquest diari deia que en el plenari de Maó el PP proposava debats sobre banderes, betlems i unitats pàtries, que el govern empetitia. Menys mal, perquè –malgrat sembli fora de context- volem que rallin de persones i d'ètica. Que sigui un privilegi guarit.

Encara no tenim govern nacional, però fent la vista enrere, és l'hora de l'alternativa. Desitgem l'opció dels qui no promouen conflictes de classe.

Lo más visto