Síguenos F Y T I T R
Rallant en pla

Torna Sant Joan

|

Quan hi falten manco de dos mesos per sa nostra festa gran, podem llegir es següent titular a «Es Diari»: «Mallorca ‘desembarcará' en Sant Joan de Ciutadella como antes de la pandemia». Trist però cert, ses agències de viatge mallorquines fan caixa com just abans de s'esclat des virus.

Xisco Mulet, president d'AVIBA, diu que «No podemos ofrecer porcentajes de ventas porque todavía se están produciendo reservas, pero estaremos en cifras similares a las del último verano sin pandemia al experimentar las ventas un repunte con respecto a las dos últimas temporadas». Inclús ha tingut coratge de fer es següent chiste: «Hay parejas y familias, algunos intentan aprovechar y pasar una semana en Menorca, pero la gran mayoría, sobre el 80 por ciento, son jóvenes interesados en la fiesta». Segur que sí que sa jovenea mallorquina de 15 anys ve perquè «están interesados en la fiesta» i no a xumar i prou. No res.

Un vesí de Ciutadella va publicar a Facebook es preu de lo que costava anar i tornar de Ciutadella a Alcúdia sa primera setmana de maig: una persona i un cotxo 278€. Amb descompte de resident inclòs. Es joves mallorquins vindran sense cotxo, d'acord, emperò… ¿com pot ser que es mallorquins vénguin de juerga a Sant Joan per només 20€, i que es ciutadellencs haguem de pagar un ull de sa cara per sortir de ca nostra?

Si Baleària estimàs i valoràs sa nostra festa, es billets de barco haurien d'estar per Sant Joan as mateix preu que durant tot s'any, o inclús més cars, ja que Ciutadella té un espai limitat i no tothom hi cap (o no tothom hi hauria de quebre) per viure un tresor cultural immaterial com és Sant Joan.

Torna Sant Joan, i es nostros cors s'umplen d'alegria. Prest sentirem colque tambor i fabiol. Però amb ell tornarà sa massificació de mallorquins i catalans que desllueix sa nostra festa, que ja no mos la deixa celebrar, especialment a petits i grans, com ho fèiem en temps d'en primer. Sa qüestió és que en dos anys de pandèmia s'Ajuntament de Ciutadella de Joana Gomila ha tingut temps per matar un ase a pessics per cercar solucions davant sa massificació que pateix sa nostra festa. Han estat es primers que durant dos anys mos han inflat es cap amb es Covid i ses restriccions, i ara permetran que hi hagi aglomeracions de fins a 30.000 persones com si no hagués passat res. Tanta història per quedar igual.

¿Què ha fet s'Ajuntament aquests dos anys per regular sa massificació a Sant Joan? Lo mateix que va fer ets anys anteriors a sa pandèmia: absolutament res.

Lo más visto