Síguenos F Y T I T R
Xerrades i tallers

L'èxit de "Cibermix" a Alaior

Uns 160 alumnes d'Alaior van aprofitar l'oportunitat al Centre de Cultura Sant Diego

| Alaior |

Dijous i divendres de la setmana passada, al Centre de Cultura de Sant Diego d'Alaior va tenir lloc la trobada de Noves Tecnologies que duu per nom Cibermix, iniciativa organitzada per la Fundación Cibervoluntarios amb el suport del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç, dins del pla Avanza i amb la col·laboració de Telefónica, que té la intenció d'escurçar les distàncies existents encara avui entre les petites localitats o el món rural i les noves tecnologies.

Ens explicava Jorge Rastrillo, el cibervoluntari desplaçat fins a Menorca, que l'objectiu és sensibilitzar sobre els avantatges que suposa tenir banda ampla de connexió a internet tant als pobles com al camp, de manera que la seva missió allà on van, ja duen 80 parades a diferents indrets d'arreu d'Espanya, és mostrar les possibilitats que ofereixen les eines que ens donen les noves tecnologies.

Els alumnes
Van ser uns cent seixanta alumnes, els que tant dijous com divendres van acudir amb els seus professors a Sant Diego. Estudiants de La Salle i de l'IES Josep Miquel Guàrdia, que van ser rebuts, per començar, amb una petita xerrada introductòria sobre els perills, les precaucions i evidentment, també els avantatges i les alegries que comporta formar part de les xarxes socials.

Els al·lots i al·lotes van gaudir de la proposta plantejada per Cibermix, un joc de preguntes, que els col·locava en situacions que poden ser ben reals, com ara per exemple, saber reaccionar i prendre les decisions més encertades davant actes de ciberdelinqüència.

L'hora de la què va disposar cada grup, contemplava evidentment un temps lliure en què uns i altres van poder aprofitar la zona de videojocs. I tant d'èxit va tenir la proposta, que no van ser pocs els fillets i les filletes que tornaren el capvespre aquesta vegada per lliure, amb els seus amics.

Els joves estan molt avesats a les noves tecnologies i és per açò que la tasca és molt més d'educació en valors que de formació pròpiament dita. És amb els adults que els cibervoluntaris fan una tasca més instructiva, ajudant a descobrir per exemple, les possibilitats de la tècnica aplicada a la recerca de feina, el comerç electrònic, les xarxes socials, els blogs...

El futur és la tecnologia, diuen. Veient els alumnes a Cibermix, podríem dir que el futur ja és present.

Lo más visto