Síguenos F Y T I T R
Actualitat

Biodiversitat, experimentació i interpretació de la realitat

Durant el mes de març, el Servei d'Educació Ambiental del GOB i el Moviment de Renovació Pedagògica proposen un curs per a docents i persones relacionades amb l'àmbit educatiu

| Ciutadella |

Amb els objectius de donar a conèixer el patrimoni natural de Menorca, identificar algunes de les espècies més representatives de la fauna i flora menorquina, conèixer les relacions existents de diferents espècies entre elles i amb el seu medi, valorar la responsabilitat social envers la conservació del patrimoni natural de l'Illa, oferir recursos personals per poder elaborar propostes educatives, donar a conèixer experiències pràctiques per treballar dins l'aula, i pedagogies innovadores per a l'aprenentatge en ciència i educació ambiental, el GOB i el Moviment de Renovació Pedagògica proposen un curs per al professorat d'Infantil, Primària i Secundària, i totes aquelles persones interessades i relacionades amb el món educatiu.

Amb una durada de 12 hores en total, repartides en quatre dies del mes de març, el curs, a càrrec d'Ernest Fortuny (mestre especialista en matemàtiques i ciències, de la Delegació territorial d'Educació a Menorca i membre del MRPM), Bep Gornés. (mestre d'educació Primària, del Camp d'Aprenentatge des Pinaret i membre del MRPM), i Montse Bau i Puig, (biòloga i responsable del Servei d'Educació Ambiental del GOB Menorca), es realitzarà al Molí del Rei, que és la seu del GOB, al Camp d'Aprenentatge des Pinaret a Ciutadella i a la platja de Sa Mesquida de Maó.

El nombre de places és limitat i el termini d'inscripció, que podeu fer a través de la pàgina web del GOB Menorca (http://www.gobmenorca.com/educamb/formadors) o del MRPM (http://www.mrpmenorca.cat/) finalitza el 4 de març.
Quan es parla que la finalitat de l'escola actual és el desenvolupament de competències en l'alumnat i en concret de la competència científica, estem parlant precisament de desenvolupar en les persones la capacitat per identificar preguntes investigables i obtenir conclusions a partir de les evidències i de les converses que siguem capaços de fomentar a les nostres aules.

És fonamental ensenyar a dubtar, comprovar i descartar. Hem de veure com podem ajudar a que l'alumnat aprengui a partir d'allò que diu i fa, i també d'allò que diuen i fan els altres.

El curs planteja la necessitat de conèixer millor el nostre patrimoni natural per poder empènyer els infants a interactuar amb la realitat per trobar preguntes que provoquin la recerca de respostes.

Lo más visto