Síguenos F Y T I T R

El Mèdit recupera l’esplendor a la cèntrica plaça de la Catedral

El Festival de Cinema Mediterrani seguirà a Ciutadella, on l’Ajuntament ha accedit perquè la cita es celebri durant tres nits de juliol

El Mèdit, el Festival de Cinema Mediterrani de Menorca, continuarà, almenys un any més, a Ciutadella, després que en la darrera reunió mantinguda entre l'organització del certamen i l'Ajuntament s'hagi acordat que les projeccions es tornaran a fer a la plaça de la Catedral. Seran en tres nits de juliol d'enguany, entre els dies 15 i el 19, quan tindrà lloc el Mèdit6.

La ubicació per a les projeccions era una qüestió bàsica perquè el Mèdit pogués continuar al municipi de ponent, on l'any passat es va haver de cercar una altra alternativa després que no es pogués celebrar a la plaça de la Catedral. Finalment s'optà pel Claustre del Seminari, un espai que es quedava petit per acollir una iniciativa que continua creixent i que concentra un nombrós públic en cada convocatòria.

Els responsables del festival es van reunir amb l'alcalde i la regidora de Cultura de Ciutadella, José María de Sintas i Auxiliadora Pons, una trobada en la que van explicar l'aconseguit amb els cinc festivals anteriors i la feina que s'està fent per a la convocatòria d'aquest any.

A la reunió es va destacar l'entrada a l'edició Young European Cinema on the Move, la primera xarxa mediterrània de debat i reflexió sobre els valors europeus, i que s'estalona en el cinema i la formació per a fomentar la participació ciutadana. Un projecte, a més, que garanteix una gran difusió del Festival Mèdit i, per tant, també de la ciutat que l'acull. Per altra banda, des de l'organització del Mèdit també es destacà la creació d'una nova secció, la Mostra de Cinema Balear, que suposa també un nou atractiu per al festival.

De l'adéu al retorn
L'estiu passat, la cinquena edició del Mèdit es va clausurar amb la sensació de que seria el darrer festival que es celebraria a Ciutadella. Per això, la directora de producció del certamen, Inés Garrell, afirmava ahir que «estam molt contents de poder seguir a Ciutadella», amb un festival «que té unes necessitats i que necessita una estructura» que sí permet la cèntrica ubicació. D'aquesta manera, el Mèdit6 retorna «al seu emplaçament primer, i recupera així la visibilitat i la capacitat», afegeix Garrell.

Darrera novetat
Fa tot just uns dies, s'anunciava una nova secció, la Mostra de Cinema Balear, per fomentar la participació de creadors balears, perquè presentin curtmetratges d'entre 2012 i 2014, d'una durada màxim de 30 minuts, ja siguin obres de ficció, documentals o d'animació. Certamen al que es poden presentar treballs fins el 31 de març, i que els finalistes veuran projectats en una de les vetllades del festival.

Lo más visto