D'aquí a uns dies començarà a Menorca el rodatge del capítol pilot de «Els fills de la postguerra», una sèrie ambientada a Menorca sobre els anys de dictadura, després de la Guerra Civil espanyola. Un projecte, aquest, que impulsen des del Club de Jubilats de Sant Lluís amb les úniques pretensions de «fer cultura» i deixar anar la seva creativitat en un món com l'audiovisual.
La proposta sorgeix novament del taller de teatre, després de la posada en escena de dues obres, «Mamaaaa» i «Orquestrina de senyoretes», els dos darrers anys. Uns projectes que animen el grup a endinsar-se en la ficció de la mà d'una sèrie de tretze capítols.
Com explica un dels artífexs, Pito Costa, «de moment no tenim on emetre-la, i si IB3 no la volgués, l'emetríem per Youtube».
L'equip està format per una vintena de persones, totes amateurs, que s'encarreguen de cada un dels aspectes de la producció, des del vestuari a la filmació i edició, passant per l'apartat artístic, amb «actors de tota Menorca».
«En pocs dies començarem a rodar el capítol pilot, i ja tenim els tretze capítols escrits», diu Costa, alhora que afirma que «ja tenim les localitzacions i també comptam amb la col·laboració del Grup de Cavallers de Maó, Equimar o l'associació de cotxes antics de Menorca».
La història
«Els fills de la postguerra» s'ambienta entre els anys 40 i 60, i recollirà diferents fets històrics succeïts a Menorca, «tractats amb molta cura», així com els odis i les postures de l'època.
Hi apareix la vida als pobles i la por a la pèrdua de les tradicions per l'arribada del turisme, amb els negocis que es feren amb els terratinents per a l'adquisició de terrenys al litoral. Una costa amb les seves platges, testimonis del contraban, l'estraperlo, amb venjances i acusacions entre els personatges.
També hi haurà qüestions personals dels protagonistes, donant una visió de l'estil de vida de l'època.