La nul·la resposta de l'Ajuntament d'Alaior davant la petició, en document firmat per 19 dels 25 artistes que participen en les Balconades d'Art, que l'obra censurada de Vincent Russell es tornés a instal·lar, ha fet que alguns pintors hagin actuat, a títol personal, retirant o girant obres en senyal de suport a l'artista.
Diumenge capvespre, Tomás Tripiana va retirar la seva tela d'un balcó de la Costa d'en Marçal i Tomeu Sánchez va girar el seu tapís perquè es vegi només el revers. És la seva manera de donar suport a Russell, deia Sánchez, qui dedicà el gest a la «la por, la que encara, avui en dia, tenen alguns dels meus companys d'expressar públicament la seva opinió. Per la llibertat d'expressió i per la llibertat d'expectació, la de l'espectador a poder decidir per ell mateix».
Mentre, Pacífic Camps, a qui li havien assignat el Centre Cultural (a l'edifici s'havien previst tres teles), havia renunciat l'endemà de la inauguració a què la seva obra pengés de l'immoble. «Sempre he lluitat perquè l'art sigui una expressió lliure i és inacceptable que n'hi hagi que hi vulguin posar límits». I afegia ahir que «és denunciable que un polític véngui a implantar aquesta autoritat que no correspon en els temps en què esteim» i assegurà que «no he retirat l'obra per respecte a Pau Sintes». En aquest cas, l'organitzador va instal·lar l'obra de Camps «en una altra ubicació com s'hauria d'haver fet amb la de Russell».
Altres autors han decidit mantenir la seva obra per respecte a l'organització. Juan Elorduy es referí al conflicte entre la llibertat d'expressió i el dret a decidir del Centre Cultural sobre allò que penja de la façana i, tot i que admetia que «la reacció autoritària va ser un error», també creia que les Balconades d'Art s'havien fet «per decorar» i que tal vegada el plantejament de Russell no havia estat l'adequat. Així, considerava que «la solució era canviar la ubicació com proposava l'organització». Ara, altres autors s'estan plantejant també què fer davant d'aquesta situació.