Síguenos F Y T I T R

La lipodistròfia congènita i els ‘hits' dels Messengers

Albert Vidal, Héctor Pons, Vanesa Gomila i la seva filla Aina, Maria Cabrisas i Àngela Vallés, aquest dijous | Javier Coll

|

El Teatre Principal de Maó acollirà dijous 27 que ve una d'aquelles vetllades especials que demostren que, realment, la societat és solidària i està disposada a donar un cop de mà. En aquest cas, a favor de l'Associació de Famílies i Afectats de Lipodistròfies, i molt especialment d'Aina Truyol, una filleta maonesa de vuit anys que pateix lipodistròfia congènita generalitzada, una malaltia que a Espanya té dos afectats.

Que siguin tan pocs els casos fa difícil que s'investigui. És aquí on esdevenen importants iniciatives com la que durà a l'escenari menorquí als Barcelona Gospel Messengers, coral que no ha dubtat en col·laborar.

El concert

L'actuació serà dijou 27 (21 h), i com explicava ahir Albert Vidal, un dels tres cantants menorquins de la formació, juntament amb Jordi Cardona i Javier Rio, la proposta va sorgir fa «quatre o cinc mesos, xerrant amb la família que seria molt polit fer un concert al Teatre Principal» per donar suport a Aina Truyol, la filla de la seva cosina, Vanesa Gomila. «I farem un bon concert, amb l'espectacle amb què esteim fent gira, amb els hits dels deu anys de Messengers», en una actuació en la que comptaran amb una altra veu de l'Illa, Anna Ferrer, antiga integrant del grup, actualment format per dotze cantants i tres músics.

Les entrades valen entre 15 i 20 euros i la recaptació anirà íntegrament a l'associació, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, el Consell, el Teatre Principal i l'SGAE, que en ocasions així també ajuda.

La delegada d'Aelip, Vanesa Gomila, agraí l'estaló de tots per fer realitat «aquest concert, que serà molt important per a la investigació, i no tant per curar la malaltia, sinó per allargar l'esperança de vida i la qualitat de vida dels malalts».

El regidor de Cultura, Héctor Pons, destacà que aquest concert ha de servir per «visibilitzar i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia que pateixen persones que tenim entre noltros», i la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, assegurà que la institució «treballa i seguirà treballant per reunir esforços perquè les famílies i les entitats puguin agilitzar els diagnòstics i es puguin centrar a ajudar els seus fills».

Des del teatre, la gerent, Àngela Vallés, va recordar que «encara hi ha entrades a la venda» i va preveure que «serà un èxit, sis-centes persones al teatre és un bon altaveu perquè la gent conegui la lipodistròfia».

Lo más visto