El Servei de Patrimoni del Consell iniciarà unes actuacions per evitar el col·lapse del sostre de la cova de Diodorus, situada al terme de Ciutadella, amb l'objectiu de consolidar les inscripcions, possiblement romanes, que conté, per evitar el seu deteriorament i estudiar posteriorment el seu valor epigràfic.
La cova de Diodorus conté una sèrie d'inscripcions, en algunes de les quals es pot llegir el nom de Diodorus, d'on prové el topònim de la cova.
El sostre de la cavitat està en una situació precària, amb fractures i alguns blocs que corren perill de desprendre's. Les inscripcions, per altra banda, estan afectades per les filtracions d'aigua de les esquerdes del sostre.
Per això, el Servei de Patrimoni del Consell actuarà per a evitar el col·lapse del sostre de la cova, consolidar les inscripcions per evitar el seu deteriorament i analitzar la seva vàlua en termes epigràfics.
La primera actuació que es farà és eliminar la vegetació que creix al sostre, per alleugerar el pes que suporta i aturar l'acció destructiva de les arrels. Properament està previst que visiti el lloc el restaurador especialista en pedra, Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, acompanyat pel també restaurador Francesc Isbert. La idea és que puguin fer un diagnòstic de l'estat de conservació de les inscripcions i proposar un tractament. Es preveu que serà necessari fer alguns ancoratges de blocs per garantir l'estabilitat estructural de la cavitat. Pel que fa a l'estudi epigràfic de les inscripcions es comptarà amb la col·laboració del catedràtic de Filologia Llatina Marc Mayer, de la Universitat de Barcelona.