Ca n'Oliver va allotjar aquest dissabte una vertadera classe de periodisme quan el director de «Es Diari», Josep Bagur, va entrevistar al també periodista Andreu Manresa, com a director general de la Radiotelevisió pública de Balears, IB3.
L'entrevista es va produir en el marc del cicle «El convidat del mes», una iniciativa de l'Ajuntament de Maó per la qual aquest espai emblemàtic rep el tercer dissabte de cada mes una personalitat destacada del món de la cultura, l'art o la comunicació, la qual és entrevistada per un periodista de 'Es Diari' i també pel públic assistent.
La parella d'actors Pitus Fernández i Carmen Periano, així com l'escriptor Pau Faner, han estat els convidats anteriors a Manresa.
Dintre del periodisme, la cultura i la gastronomia són dues de les passions d'aquest felanitxer, a més, obviament, de l'estima per la terra que el va veure néixer l'any 1955.
Aquest mes es compleixen dos anys del seu nomenament com a director general de la Radiotelevisió pública de Balears, o més coneguda per IB3.
El tractament dels mitjans de comunicació del cas Nóos o cas Urdangarin, amb el menorquí Diego Torres com un dels principals protagonistes en aquesta trama, va ser un dels temes tractats. Manresa va cobrir aquest esdeveniment judicial tant en la seva etapa final com a delegat a Balears de «El País» com ja al capdavant de l'ens públic. «Els periodistes no podem fer de jutges, només hem d'explicar els fets tal i com ocorrren», va afirmar. En qualsevol cas, des del seu punt de vista, Torres va ser el «cervell d'aquesta història», en la qual es va arribar a seure a la banqueta el gendre i la filla de l'actual Rei emèrit Juan Carles, Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, respectivament.
Mitjans de referència
El tractament de l'anomenat procés català per part de TV3 i el canvi experimentat pel diari «El País» en els darrers anys en comparació amb els seus inicis a l'època de la Transició, van ser altres de les qüestions posades damunt la taula per Josep Bagur. En el primer cas, un prudent Manresa es va limitar a afirmar que «entenc que gent digui que abans era distint», mentre que respecte al rotatiu del qual el periodista mallorquí ha estat delegat a Balears durant un quart de segle va defensar la «qualitat» dels seus continguts, «encara que comprenc que alguns titulars i editorials siguin opinables».
Pel que fa a la presència de Menorca a IB3, Manresa va explicar que s'han augmentat els recursos humans dels informatius a l'Illa en un 25 per cent en la seva etapa com a director general, encara que és una xifra bastant inferior a la que es va assolir als inicis de l'ens públic l'any 2004. En aquell moment tenia un pressupost quatre vegades superior a l'actual. «Sense una televisió pública, només sortiria Menorca per escándols i accidents», va afegir.