Síguenos F Y T I T R

Creix l'interès per l'educació musical a Alaior i Sant Lluís

Imatge d’arxiu d’una audició d’una alumna de flauta travessera, de l’Escola Municipal de Música des Migjorn Gran. | Archivo

|

L'educació musical continua guanyant interès a Menorca, on ja fa anys que s'ha convertit en un aprenentatge indispensable per a moltes famílies. Enguany, tres escoles de música presenten increments destacables en el nombre de matriculacions, fins al punt que a Alaior i a Sant Lluís, les inscripcions han crescut en un 43 i un 57 per cent, respectivament, i as Mercadal s'han apuntat una vintena d'alumnes més en relació al curs anterior.

Per municipis, l'Escola de Música i Dansa de Ciutadella és la que té més matriculats, 614, una xifra que es manté molt similar a la de l'any passat, ja que és el límit real que, per espai i pressupost, pot assumir el centre. Així ho explica el director de l'escola, Andreu Cardona, qui exposa que «cada any es queden en llista d'espera una vintena de persones».

Una llista d'espera, aquesta, semblant a la que tenen as Mercadal, amb la particularitat que, tret de tres o quatre, «són persones d'altres pobles i hem de donar prioritat als residents». Així, l'escola té enguany 420 matriculats, una vintena més. «Tenim plenes totes les places per a instruments, i els darrers anys creix la demanda per la dansa», apunta la directora, Laura Triay.

Les que més creixen

Sant Lluís ha tingut un increment molt important, un fet positiu, per l'interès creixent per la música, però també preocupant. «Enguany s'han apuntat molts més fillets de primer de llenguatge musical, i açò vol dir que l'any que ve, hi haurà més llista d'espera per fer instrument», pronostica el director, Tomé Olives, qui exposa que actualment ja hi ha una cinquantena de persones esperant per entrar. Actualment, al centre hi ha 220 matriculats (el curs passat, 140), dels quals, el 80 per cent són fillets petits.

Una situació semblant hi ha a Alaior, on Merche Orfila es mostra «molt contenta, perquè hem incrementat molt els inscrits i creixent en pràcticament tots els instruments». Així i tot, bateria és el que més ha crescut, per una major disponibilitat del professor. «Hem passat de 7 a 28 alumnes, i a llenguatge musical, de 58 a 83», detalla, sobre una matrícula que ha passat dels 191 als 275 alumnes. Un fet que ha permès reduir llista d'espera (només 11 persones han quedat sense plaça), encara que fa és evident que l'Espai Rotger, la seu de l'escola, que «és ideal, es quedi un poc petit» i necessiten aules al centre cívic de Santa Rita.

Mantenen inscripcions

L'Escola de Música de Maó es manté amb els 270 alumnes que acostuma a tenir, i té una llista d'espera d'una cinquantena de persones. Una xifra, però, que el seu director, Ricard Ramisa, creu que és enganyosa. «És molt relatiu, perquè molts fan uns cursos i estan en llista d'espera en altres». Per tant, no vol dir que tots els que no tenen plaça es quedin fora. «A més, intentam pal·liar les llistes d'espera amb assignatures complementàries, amb classes en grup de batucada, per suplir les classes de bateria, o de cor gospel, si no poden fer cant modern».

Per altra banda, Ramisa també recorda que «per la llei de contractacions, tampoc poden contractar més personal», cosa que dificulta donar més sortida a la demanda.

Lo más visto