Síguenos F Y T I T R

Gran cartell de música clàssica en un concert solidari organitzat per Can Albertí

El 'boutique hotel' de Maó impulsa un esdeveniment amb finalitat benèfica que s’inicia aquest dissabte al Teatre Principal de Maó

Els intèrprets Laure Favre-Kahn, piano; Eva Zavaro, violí; Pierre Genisson, clarinet, i Pejman Memarzadeh, violoncel.

|

El director d’orquestra i violoncel·lista Pejman Memarzadeh va crear el 2005 a França les anomenades «Les Saisons de la Solidarité». Concerts solidaris d’interès general, oferts per l’Orquestra de l’Aliança, en benefici de causes prioritàries o essencials en els àmbits de la recerca, la salut, la infància, l’educació, la cultura i el patrimoni. Els propietaris de Can Albertí 1740 Boutique Hotel, el matrimoni Pecoux, en concret, la dona, Carole Pecoux, forma part del Consell d’Administració d’aquesta organització a França, i la seva il·lusió i propòsit és que aquests concerts solidaris tinguin representació aquí, a Menorca.

El primer concert, d’un esdeveniment que s’espera que sigui anual, és aquest dissabte al Teatre Principal de Maó i el benefici va destinat a Caritas Menorca. Amb un programa excel·lent de música clàssica, que comença a les 19 hores, quatre grans instrumentistes de França, Laure Favre-Kahn, al piano; Eva Zavaro, violí; Pierre Genisson, clarinet, i el mateix Pejman Memarzadeh, al violoncel, interpretaran obres de Beethoven, Rakhmàninov, Glinka i Haydn.

Aquests concerts tenen un aforament d’entre 500 i 600 persones i compten amb el suport de l’Ateneu de Maó, l’Ajuntament, el Teatre Principal, Fundació Foment del Turisme de Menorca i Ashome. Les recaptacions d’aquestes activitats aniran sempre a entitats benèfiques socials, culturals o mediambientals de Menorca, afirma l’organització, amb la finalitat també de promoure la imatge cultural de l’Illa, elegida millor destinació d’art del món 2022, segons «Wallpaper Design Award», i tal com es destaca des de Can Albertí 1740 Boutique Hotel.

Carole i Olivier Pecoux, el matrimoni parisenc que regente l'hotel de Can Albertí a Maó.

La mansió, construïda per la família Albertí al centre de Maó al segle XVIII, forma part del patrimoni històric i cultural d'aquesta ciutat. Regentada per Carole i Olivier Pecoux, matrimoni parisenc, amb un renovat esperit, aquest residència convertida en hotel disposa de 14 habitacions de luxe, distribuïdes en tres plantes. Conserva espais originals, com l'entrada principal, o la gran escala de la casa, a més de sales i patis. Un espai obert també al món artístic i cultural, amb exposicions d'art modern i contemporani, en col·laboració amb diferents galeries.

Aquestes iniciatives culturals són també un reconeixement i donen continuïtat a la iniciativa de l'intel·lectual maonès Vicenç Albertí Vidal, escriptor erudit i promotor de l'avanç cultural de Menorca.

Lo más visto