Un deu ben redó és la nota que ha atorgat la presidenta de Soca de Mots, la glosadora i sonadora Annabel Villalonga, a la celebració aquest dissabte de la setzena edició de les «12 hores de glosa» a Maó, un esdeveniment que demostra l'excel·lent estat de salut que gaudeix l'art d'improvisar a Catalunya, el País Valencià, Mallorca i Menorca, les regions i illes d'on procedien el prop d'un centenar de glosadors i cantadors participants.
La primera demostració de l'art d'improvisar de cada grup participant va tenir lloc cap al migdia a la plaça de la Constitució, amb la presència de nombroses persones que van seguir l'actuació, en què va sobresortir la participació del ciutadellenc Esteve Barceló, es Verderol, el glosador més veterà de l'Illa i que ahir també ho va ser a les «12 hores de glosa».
En aquesta primera actuació també va destacar l'actuació dels cantadors valencians per la seva manera pròpia d'improvisar, donat que un versador li deia en veu baixa a l'orella de la cantadora el que tot d'una havia de cantar en veu alta i guardant la melodia pròpia. Per altra banda, l'actuació dels glosadors mallorquins va coincidir amb la presència a la plaça d'un grup de joves residents a París, que s'havien desplaçat a Menorca per celebrar la darrera de fadrina d'una d'elles. Les enginyoses gloses sobre la futura esposa i la vida que li esperava van fer esclatar de riure els presents.
Després d'assaborir una paella, els improvisadors catalans, valencians, mallorquins i menorquins van participar en el correbars a la Bodega Victòria, bar Orfeó Maonès, bar Infanta i bar Nou, per concloure amb l'actuació al pati del Claustre del Carme, que va acabar a la mitjanit.