La Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) realitzarà a la seva Aula de Menorca un curs d'estiu de l'1 al 3 de juliol, que tractarà sobre la cultura prehistòrica dels talaiots, que l'any passat va ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco. El curs, que compta amb la col·laboració del Consell insular, ofereix la matrícula tant presencial, a l'Aula de la UNED a Maó, com a distància, bé en directe o en diferit.
Dirigit per Martí Mas Cornellà, professor de Prehistòria de la UNED, el curs «La cultura talayótica, Patrimonio Mundial», comptarà amb la intervenció d'Antoni Ferrer Rotger, director de l'Agència Menorca Talaiòtica; Alicia Castillo Mena, professora de Prehistòria de la Universidad Complutense de Madrid; els arqueòlegs Borja Corral García, Irene Riudavets González i Cristina Bravo Asensio; Bartomeu Obrador Cursach, filòleg clàssic, de l'Institut Menorquí d'Estudis; i Benita Seguí Pons, màster en investigació en prehistòria.
El curs l'obrirà Antoni Ferrer, sobre «La prehistoria de Menorca y el contexto balear», seguit d'Irene Riudavets amb «La arqueoastronomía en la Menorca talayótica: orientaciones, calendarios y rituales». A continuació, Benita Seguí tractarà «La arqueología de la muerte en la prehistoria de Menorca» i Cristina Bravo «El talayótico final y su continuidad durante la romanización de Menorca».
El programa prosseguirà amb «Los poblados de la prehistoria de Menorca», a càrrec de Borja Corral, i «Las fuentes escritas para la protohistoria menorquina», per Bartomeu Obrador. Per últim, Alicia Castillo parlarà de «Patrimonio Mundial y arqueología: una perspectiva social» i Martí Mas entorn de «Arte y simbolismo durante la prehistoria reciente en el Mediterráneo occidental. Innovaciones tecnológicas aplicadas a su estudio».
Aquest és el segon curs consecutiu que la UNED Illes Balears dedica a la cultura talaiòtica, després que l'estiu passat ja apostés per la candidatura menorquina, abans que fos confirmada per la Unesco.