Síguenos F Y T I T R
Carnaval 2016

Un Carnaval galàctic

L’‘Star Wars’ de la Penya Esclatassangs i el ‘We will rock you’ de l’escola d’Ute Dah, els primers premis a Maó

Personatges. El grup guanyador ha cuidat molt els detalls en les difresses i el Falcó Mil·lenari | Javier Coll

|

Originalitat i varietat és la que s'ha pogut veure enguany a la rua de Carnaval de Maó, en un concurs en què han participat set carrosses i vuit comparses, resultant-ne guanyadores «Star Wars» i «We will rock you», en cada categoria, respectivament.

La rua l'encapçalaven els Gegants de Carnaval, de Llucmaçanes, i darrere d'ells els membres de la Banda Municipal de Música. A partir d'aquí anaren desfilant els diferents grups, amb propostes variades. Hi havia comparses i carrosses de temàtica més infantil, com «Els Minions», el «Circ de l'Escola de Patinatge de la Unión», les «Abelles» o la comparsa de «La Mar», amb el rei Neptú i un seguici de calamars, gambes i altres animalons marítims. La música també va tenir un espai destacat, amb dues comparses amb més d'un centenar de ballarines, d'Alba Estudi de Dansa, obrint la rua, i de l'Escola d'Ute Dahl, que la tancava, amb un homenatge al grup Queen.

Algunes de les propostes més treballades van ser «El corral de la Paca» amb un guirigall de gallines i madona encalçant-les; «Es Molí de Tutankamon» amb un nombrós grup d'egipcis ballarins amb el seu faraó al capdavant, de l'Associació de Veïns Molí de Pla; o l'homenatge a la nissaga «Star Wars» de la Penya Esclatssangs, amb la nau Falcó Mil·lenari, conduïda per Han Solo i Chewbacca i acompanyada pels principals personatges del film.

Altres propostes presentades al concurs van ser l'estiuenca «Surf i skate» amb els seus patins surfejant les ones, una altra comparsa de Star Wars amb un bon nombre de personatges, «Sonríe», «Mario Kar», «Abuelitas» i «Monjas y el Papa».

En carrosses, el primer premi va ser per a la Penya Esclatassangs i el seu «Star Wars»; en segona posició va quedar «Es Molí de Tutankamon», i el tercer va ser per al «Corral de la Paca». I en comparses, les primeres van ser les ballarines d'Ute Dahl, seguides dels patinadors de «Surf i skate» i les alumnes de dansa d'Alba Sintes amb «A chorous line», respectivament.

Lo más visto