Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2016

Sant Joan ja té cartell

Es una fotografia de Marina Moll Mesquida, en la que surt l'amo de Son Blanc

|

L'amo de Son Blanc, Rafel Torres Bosch, protagonitza el cartell de les festes de Sant Joan 2016. Ho fa, junt amb un jove cavaller, per escenificar el relleu generacional que es produeix entre els membres de la qualcada, fet que assegura la pervivència d'aquesta tradició al llarg dels segles.

L'autora de la fotografia es Marina Moll Mesquida, qui ha posat a l'obra el títol «De generació en generació, hi ha petites coses que no canvien».

El jurat es va reunir aquests dimarts vespre per decidir quina havia de ser la imatge guanyadora d'entre les 33 presentades al concurs, cinc de les quals van ser finalistes.

Finalment, després d'una estona de deliberacions, es va acordar que la proposta guanyadora fos la que ha presentat Marina Moll. Es tracte d'una escena, a la porxada d'un lloc, que representa la transmissió de les tradicions entre l'amo de Son Blanc i un jove cavaller. És, concretament, en Llorenç Pons, fill dels pagesos del lloc de Torralbet i un dels genets més joves de la qualcada, rebent de mans de Rafel Torres el capell de teula. Una imatge molt simbòlica que transmet, sens dubte, aquest relleu generacional que, des de temps immemoriables, ha mantingut vives aquestes festes, tot i els canvis que s'han anat produint en la societat menorquina.

Lo más visto