Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"Tothom sap què és l'entitat però poca gent hi participa"

Juana Martín Sureda. Membre del futur equip directiu de JJMM

Autofitxa
Sóc na Juana Martín Sureda, tinc 26 anys i visc a Ciutadella. Em vaig iniciar al món de la música amb tan sols 6 anys i s'ha convertit en una gran afició. Als 18 anys vaig anar a Barcelona on em vaig llicenciar en Farmàcia i vaig continuar amb els estudis de música al Liceu per obtenir el títol superior de piano. També m'agrada jugar a tennis i cantar.

M.P. Arbalejo Ciutadella
Com va sorgir el seu interès per la música?
De petita vaig demanar un piano de joguet i els meus pares van decidir apuntar-me a música com una activitat extraescolar. De fet quan jo vaig començar a la meva família no hi havia músics però ara, els meus germans i alguns cosins, cursen estudis musicals.

Com va sorgir la idea de presentar una candidatura a la direcció de JJMM?
Dos dels candidats, en Josep Lluís Mestres i en Ricard de la Fuente, van decidir crear un grup de gent interessada en la música per a oferir noves propostes a l'entitat ja que darrerament decreixia el número de socis i era difícil trobar menors de 30 anys entre ells.

Com vas decidir unir-te a l'equip?
Em vaig enterar a través d'en Josep Lluís Mestres de la idea de crear un grup per a substituir l'actual junta directiva i així dur a terme un conjunt d'idees innovadores i necessàries per a l'entitat. En unir-me a ells, he aconseguit estar vinculada amb la música que tant m'agrada i tant enyor. Abans dirigia una coral però des que sóc la titular de la farmàcia de la plaça Nova no tinc gaire temps lliure i m'havia desvinculat de la música quan realment el meu somni de joveneta era treballar a una farmàcia a mitja jornada per poder dedicar-me a la música amb més intensitat.

Per què necessita JJMM una renovació?
Perquè està perdent socis i els que queden són majors. Per mantenir viva l'entitat, a més de les subvencions, és necessari tenir un gran nombre de socis i perquè la gent s'animi s'ha de canviar la imatge de l'entitat. Sóc dels socis més joves amb diferència. Volem demostrar que JJMM pot oferir molt més que música clàssica i audicions per a gent major. Tothom sap què és l'entitat però poca gent hi participa. Menorca té un nivell musical fantàstic i actualment posseeix molts més músics que quan jo vaig començar, així que també tenim molta varietat a oferir.

Què oferiu?
Música per a la gent jove. Pretenem organitzar classes de música a les escoles. Sempre des d'un punt de vista pedagògic i entretingut. També grups de flamenc i concerts de jazz. Però el que està clar és que també ha d'existir cert interès per la música, si això existeix nosaltres oferirem un programa molt ampli i entretingut. També s'ha de tenir en compte que totes les propostes que fem es realitzaran a poc a poc per obtenir resultats a llarg termini.

Com qualificaria el paper d'Andreu Torres al llarg de 26 anys com a president?
Molt bo, però en vint anys les coses canvien i l'entitat necessita una renovació. Per a nosaltres Andreu és una persona de referència. Coneix tot el panorama musical de l'Illa i té molts contactes. A més ni nosaltres voldrem que se'n vagi ni ell voldrà desvincular-se tan prest.

Lo más visto