Síguenos F Y T I T R
Activitat organitzada per la Coordinadora en Defensa del Camí de Cavalls

Unes 235 persones participen a l'excursió de Binimel·là a Tirant

Els Joves de Menorca per la Defensa del Territori reivindiquen la redacció del Pla Insular de la Costa com a solució unitària a la manca d'ordre en el litoral

Itinerari. El bon temps va acompanyar la realització de la caminada protagonitzada per més de dos centenars de persones que van gaudir de la costa nord de l?Illa

redacció Maó
L'excursió convocada per la Coordinadora en Defensa del Camí de Cavalls, que va ahir recórrer el trajecte degudament marcat amb fites entre Binimel·là i Tirant, va comptar amb l'assistència de 235 persones i dos genets a cavalls. L'excursió va incloure una xerrada reivindicativa del Pla Insular de la Costa (PIC), a càrrec de Joves de Menorca per la Defensa del Territori.

Els excursionistes van iniciar el recorregut a Binimel·là passant per Cala Mica, Cavalleria, Santa Teresa, Binidonaire, Binidonairet i les basses de Lluriac, devora Tirant. El traçat del Camí de Cavalls ha sofert dues modificacions: en tost de passar devora 'ses cases' de Santa Teresa, es desvia cap a una zona propera al jaciment romà de Sanitja; i, per altra banda, a Binidonaire s'ha substituït el pas per un petit turó per un viarany costaner. Respecte el darrer canvi d'itinerari, la Coordinadora ha advertit de que és un terreny molt fràgil i amb les pluges s'erosiona, per la qual cosa si es produeixen més despreniments anul·larà el canvi del traçat i recuperará el camí expropiat el seu dia i que passa més amunt.

Per altra banda, la Coordinadora ha subratllat que els 6 milions d'euros que aporta el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino per construir el Camino Natural del Camí de Cavalls es refereix realment a la rehabilitació i senyalització de l'actual traçat, i no contempla l'obertura d'un camí amb maquinària.

Lo más visto