Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"A la productora intent donar molta veu als menorquins"

Santi Cardona. Productor de televisió i presentador de "L'origen de les coses"

| Maó |

Autofitxa
Em dic Santi Cardona i som d'Alaior. Tenc 26 anys i som llicenciat en Periodisme encara que més que periodista em considera productor de televisió. De fet vaig crear una productora l'any 2007 que es diu Menorca Nítida i a la que me dedic al cent per cent. Entre les meves aficions destacaria el cinema, viatjar, que és la meva gran prioritat, i fer esport. Em vaig llicenciar el 2005 encara que amb 18 anys ja estava davant un micròfon fent de becari a la COPE. He tocat tots els sectors des de ràdio, televisió i premsa escrita.

Com es plantejà el projecte de creació d'una productora?
Fou l'any 2007 quan em vaig adonar que a Menorca feia falta productores i que a més, m'agradava de forma especial el periodisme d'entreteniment. D'aquí la idea de fer una productora en format de tele. He de dir que m'agrada moltíssim el fet de veure molta tele, aprendre altres formats, nacionals però també d'altres països.

S'ha convertit en una de les cares d'IB3 gràcies al programa "L'origen de les coses". Com li va sorgir l'oportunitat?
El format home-dona funciona molt bé. Va ser un poc per casualitat ja que teníem la nutricionista però ens feia falta un home i la productora va creure que jo encaixava en el perfil.

I quins altres programes ha produït Menorca Nítida?
Ha fet encàrrecs per a altres productes que, per exemple, volien venir a Menorca a gravar i nosaltres els hi fèiem les gestions prèvies de testimonis, entrevistats. A nivell de productora hem fet el programa "L'origen de les coses" i ara hem produït el programa "Cada casa és un món" que IB3 emetrà en breu. En aquest intent donar veu als menorquins. Hem fet uns cent testimonis dels quals 45 són de Menorca. Fins ara era un gran desconegut de les Illes i ara amb aquests programes he pogut conèixer l'essència de les Illes. He de dir que Menorca Nítida també ha estat un repte per a l'Illa.

"L'origen de les coses" ha tractat temes de nutrició de gran actualitat, inquietuds de la societat. Creu que la gent coneix l'origen de les coses?
Ara diria que sí o almenys ho hem intentat. Volíem oferir un programa de nutrició diferent perquè el menjar influeix en molts aspectes quotidians ja sigui en un quadre, una cançó, un refrany popular o el cinema i també té les seves aplicacions estètiques, per exemple.

I és molt complicat coordinar, fer, produir un programa com aquests?
És que un minut costa moltíssim no només a nivell de mobilitzar persones sinó també de temps. T'has de moure molt i el mar complica la feina. Noltros solem dir que som com uns "cazafantasmas" perquè arribem amb la motxilla a una casa i carregats de focus, càmeres, trípodes. Però normalment els entrevistats agafen el gust a la tele. I a més és una experiència gratificant ja que quan surt el producte i veus que agrada i que la gent respon, et coneix o et comenten alguna cosa, té el seu punt de gràcia.

Posar-se davant la càmera li va costar?
Tenia por, por escènica. No és fàcil parlar a la càmera quan ets a la Plaça de Sóller en ple estiu amb 300 turistes i tu, com si no existissin, per exemple.

Un somni...
Poder arribar a fer un programa de viatges on pugui satisfer la part personal de viatjar i conèixer món alhora que cobrir la professional amb una experiència que m'encanta.

Lo más visto