Síguenos F Y T I T R

Menorca, espai de trobada d'escoltes de territoris de parla catalana

Més de 200 pioners-caravel·les de Catalunya, València, Mallorca i Menorca participen aquests dies en el "Calabruix", una iniciativa per a fomentar la convivència i els valors de l'escoltisme

Activitats. Els participants conviuen i comparteixen experiències durant uns dies a l’alberg juvenil de Sa Vinyeta on estan instal·lats - Cris

| Ciutadella |

L'alberg juvenil de Sa Vinyeta a Ciutadella acull aquests dies la trobada d'escoltes "Calabruix", organitzada per 4Vents, un projecte de col·laboració entre la Federació d'Escoltisme Valencià, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Escoltes de Menorca i els Minyons Escoltes Guies de Catalunya.

Des de dijous passat i fins demà, uns 220 joves de València, Mallorca, Catalunya i Menorca participen en aquest encontre que es celebra des de fa quinze anys, i que pretén reforçar el treball de cada una de les associacions participants, cercant les sinergies i potenciant les característiques culturals i lingüístiques. Una trobada en la que enguany hi participen joves d'entre 14 i 17 anys, els pioners-caravel·les, que realitzen diverses activitats. Divendres, per exemple, els escoltes van recórrer a peu un tram del Camí de Cavalls. També han fet rutes en velo i han participat en tallers de cultura popular, de gastronomia i jocs, a més de la celebració de la Pasqua.

Alberg
El nombrós grup està instal·lat a Sa Vinyeta. Allà s'hi han aixecat les tendes de campanya on els joves hi passen la nit, i hi disposen de les sales de bany, la cuina i altres dependències per preparar i realitzar les activitats.

És un espai on menorquins, mallorquins, catalans i valencians comparteixen uns dies i aprenen nous costums. Per Margarita Pons, de l'Agrupament Escolta Sant Bartomeu de Ferreries, aquesta iniciativa "està molt bé perquè ens trobem amb gent d'altres pobles, fem amics. Junts fem rutes i aprenem a conviure amb persones d'altres indrets". En termes semblants es va referir una de les seves companyes, la també ferrerienca Ester Marquès. "Està bé per conèixer gent i fer cosa nova, i està molt bé que es faci a Menorca", afirma.

Propostes juvenils com aquestes són les que recorden les anades a fora d'aquell temps, amb les notes de guitarra que es deixen escoltar en rodols de joves amb ganes de festa. O d'altres en que es comparteixen partides de cartes. Tot en un entorn com Menorca, que ofereix varietat de contrastos en un marc incomparable carregat de naturalesa per tots quatre costats.

Lo más visto