Síguenos F Y T I T R

Es Mercadal ofereix un passeig pel patrimoni etnològic

El recorregut, que es realitzarà cada dimecres de juliol i agost, descobrirà l’encant de la ferreria d’en Carretero, del molí fariner, de l’aljub i del Centre Artesanal

|

Recuperar aspectes rellevants d'oficis tradicionals poc coneguts i donar a conèixer part del llegat de l'artesania popular de l'Illa són alguns dels objectius que vol assolir la tercera edició de la Ruta Artesana des Mercadal que s'inaugura aquesta tarda a les 19 hores.

El recorregut, de dues hores de durada s'inicia al punt d'informació turística del poble (a la Plaça Pare Camps) i visitarà la ferreria d'en Carretero que data de principis del segle passat i manté intactes les instal·lacions i els equipaments; el molí fariner de meitat del segle XX que funcionava amb el sistema austro-hongarès; l'aljub, que es va començar a construir l'any 1735 per ordre del governador anglès Richard Kane i que tenia com a finalitat abastir les tropes de mig camí entre Maó i Ciutadella, i el Centre Artesanal que ha esdevingut eix de referència de l'artesania insular.

Amb la visita d'aquests espais, el participant podrà descobrir quins eren els tallers i quines eines empraven antigament els ferrers i moliners. A l'aljub hi trobaran una construcció emblemàtica feta amb pedra de marès mentre que al Centre Artesanal podran gaudir de l'exposició de peces d'artesania i de la demostració d'un artesà. La visita es clourà amb un petit tast gastronòmic. Les visites es duran a terme cada dimecres fins el proper 25 d'agost.

La iniciativa, promoguda pel departament d'Economia i Medi Ambient del Consell a través del Centre Artesanal de Menorca, compta amb el patrocini de l'Ajuntament des Mercadal i Sa Nostra i la col·laboració de Galetes Artesanes-Cas Sucrer i s'Hort de Sant Patrici.

Visites de l'any passat
Respecte a la segona edició de la Ruta Artesana des Mercadal, hi van participar en total 166 persones, una mitja de més de 18 visitants per dia. En quant a la llengua, un centenar de persones van ser catalanoparlants, 55 castellans, vuit anglosaxons i tres francesos.

El Centre Artesanal fa una valoració altament positiva de l'activitat ja que es van complir les previsions d'assistència marcats amb 20 persones per dia a més d'aconseguir que la ruta fos sol·licitada per altres col·lectius com l'Esplai de Gent Gran de Maó que hi va participar amb una vuitantena d'assistents.

Lo más visto