Síguenos F Y T I T R

L’Orfeón estrena una obra inèdita de Federico Erdozaín

Aquest cap de setmana es posa en escena "Una estrella dins el mar" amb motiu del 120 aniversari de l’entitat

Presentació. El president de l’entitat, Josep Mercadal, i el director de l’obra, Vicent Andreu, a l’Orfeón - Javier

| Maó |

Dia 6 de setembre l'Orfeón Mahonés va celebrar 120 anys, una llarga vida d'arrels culturals i artístiques. Per aquest motiu, l'entitat celebra demà a les 21 hores l'acte institucional en què l'escriptor i tenor Diego Prado dissertarà sobre la història orfeonista a més de recordar la figura del poeta i escriptor nascut a Fornells Federico Erdozaín.

A finals de gener del proper any, es compleixen 50 anys de la mort d'aquesta celebritat i, aprofitant els dos aniversaris l'Orfeón ha volgut retre-li l'homenatge que sempre ha merescut. D'aquesta manera, dissabte i diumenge es posarà en escena una obra inèdita d'Erdozaín. Curiosament, el poeta escrivia els manuscrits a ploma i era l'actor i amic seu Josep Domènech qui els passava a màquina. Havent-se quedat una còpia de l'obra, Domènech la va dipositar a l'Orfeón, "però a causa del gran nombre de personatges que inclou, mai abans durant els nou o deu anys que ha estat en els nostres arxius ens havíem atrevit a dur-la als escenaris", explica el president de l'entitat, Josep Mercadal.

Sota la direcció de Vicent Andreu i amb tretze actors, alguns de veterans i d'altres extrets directament de l'escola de teatre de l'entitat, dissabte a les 21 hores i diumenge a les 19 hores "Una estrella dins el mar" entrarà per la porta gran del teatre de l'Orfeón. Es tracta d'una comèdia dramàtica, costumista, ambientada a Ciutadella, i que compta amb tres actes. Es representarà la versió clàssica sense haver-la versionada, com a acte d'homenatge al seu escriptor, i en vers, tal i com va ser escrita en el seu moment.

Cal destacar que a l'acte de demà el públic podrà assaborir una petita mostra de l'obra "per començar a obrir boca", destaca Vicent Andreu.

Lo más visto