Síguenos F Y T I T R

Els joves analitzen el fenomen de les comunicacions 2.0

Els Consells de la Joventut de Balears, Catalunya i València debaten a Menorca sobre la influència en la societat de les noves tecnologies de la informació

Grups de treball i concert. Al capvespre, a l’Institut Josep Maria Quadrado, els joves es van organitzar en petits grups de feina; - Carles Trujillo

| Ciutadella |

Els canvis en la comunicació i la comunicació global, l'evolució de la tecnologia i l'aparició dels 2.0 són alguns dels temes que aquests dies estan tractant a Ciutadella uns 80 joves d'entre els 17 i els 30 anys de Balears, Catalunya i el País Valencià que participen a la XIII Trobada Triangle Jove, unes jornades organitzades pels Consells de la Joventut d'aquestes comunitats autònomes, que es celebren amb una periodicitat anual. En aquesta ocasió, el lema de la Trobada és "Els temps estan canviant 2.0", i ha de servir per analitzar i debatre sobre aquest moment en el que les noves tecnologies de la informació i la comunicació formen part dels hàbits de la majoria de joves, i que aquestes, alhora, tenen un paper cada vegada més rellevant en les relacions socials, mobilitzacions i comunicacions de les entitats.

Finalitat
Els participants en aquest punt d'encontre, entre els que hi ha membres de joventuts polítiques, sindicals, culturals, d'entitats de cooperació local o de consells locals de joventut, van debatre sobre qüestions com la participació 2.0, les polítiques públiques de participació, les potencialitats de les noves tecnologies de la informació, l'ètica i la política d'aquestes eines, l'impacte que tenen en la població juvenil i com ha de respondre l'associacionisme.

Segons la presidenta de la Fundació Triangle Jove, Àngela Garcia, aquesta trobada serveix per organitzar debats sobre temes actuals. Per exemple, ahir dematí es van reunir al Cercle Artístic on diversos especialistes van fer unes ponències. És el cas de Vicenç Partal, l'impulsor de Vilaweb, el portal informatiu més antic de les terres de parla catalana, o de Llorenç Valverde, el vicerector de Tecnologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A partir d'aquestes exposicions, es va fer una taula rodona per debatre sobre aquestes qüestions relacionades amb la comunicació i les noves tecnologies, i que va servir també per parlar de fenòmens com el Moviment 15M. A més, es van donar a conèixer fórmules per introduir les entitats a les xarxes socials.

Ja a la tarda, els joves es van reunir a l'Institut Josep Maria Quadrado, on es van organitzar en sis grups de treball rotatius, en cadascun dels quals es tractava un tema concret. Allà es va discutir per extreure una sèrie de conclusions, que quedaran plasmades en la declaració de la Trobada.

Ja el vespre, la Plaça des Pins va ser l'escenari d'un sopar popular i un concert amb diferents grups locals. La cloenda de les jornades serà avui dematí a les 11 hores al Cercle Artístic, amb la presència de la directora insular de Joventut del Consell, Cristina Fernández, la regidora d'aquesta àrea de Ciutadella, Tico González, i els presidents de la Fundació Triangle Jove i els Consells de la Joventut de Balears, Catalunya, i el País Valencià.

Lo más visto