Síguenos F Y T I T R

El Consell celebra la Diada amb un pressupost cinc cops menor

L’equip de govern dedica 12.000 euros al desenvolupament del programa institucional quan la despesa mitjana dels darrers anys era d’uns 55.000 euros

Actes. La consellera, María Nieves Baíllo, i el director insular, Fernando Vivó, a la seu del Consell - Paco Sturla

| Maó |

Han transcorregut set-cents vint-i-cinc anys des que el rei Alfons III va entrar a Menorca per conquerir-la i unir-la a la Corona d'Aragó. Fou un 17 de gener de 1287, d'aquí que el proper dimarts es commemori a tota l'Illa aquesta efemèride.

Es tracta de la primera Diada del Poble de Menorca que organitza el nou equip de govern popular del Consell i ho fa amb un pressupost gairebé cinc cops menor que el dels darrers anys. Així ho va explicar ahir la consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni, María Nieves Baíllo, qui informà que enguany l'import que s'hi destina és de 12.000 euros quan els darrers quatre anys s'hi han dedicat en total 221.812 euros, és a dir, una mitjana de 55.453 euros anuals. Així, enguany la Diada comptarà amb uns 43.000 euros menys que, segons Baíllo, "no afecten a la qualitat del programa tot i que hi ha algunes activitats, poques, que enguany no s'inclouen".

La consellera adverteix que la disminució del pressupost es deu principalment a una sèrie de despeses que ha assumit enguany el mateix Consell com pot ser, per exemple, el comissariat de l'exposició que fins ara es lliurava a persones externes quan enguany ho organitza l'Executiu, el catàleg de l'exposició que s'ha editat en un format més senzill o l'embalatge de les obres que també s'ha dut a terme des de la institució, entre altres. "Hem ajustat els preus per tal de gastar quant tenim i quant necessita la Diada", assenyala Baíllo.

Conferència institucional
Un dels actes centrals de la Diada serà el ple extraordinari amb la conferència "Los fines de la pena en la Constitución" a càrrec del catedràtic emèrit de Dret Penal de la UNED, José Cerezo Mir. L'acte tindrà lloc a la sala de plens del Consell a les 18 hores. Tot i que va néixer a Madrid, aquest fill d'un catedràtic de Química Orgànica val·lisoletà i d'una mestra maonesa va viure gran part de la seva infància, adolescència i joventut a Menorca on s'instal·là amb la seva mare i els seus germans després de la mort del seu pare. Va cursar estudis de Primària a Ferreries i el batxillerat a Maó. Va abandonar l'Illa per iniciar els seus estudis universitaris a Valladolid. Ha estat catedràtic de Dret Penal a la Universidad de Zaragoza i de la Universidad Nacional de Educación a Distancia a més de desenvolupar una intensa activitat investigadora i ser investit doctor Honoris Causa en diferents ocasions.

Amb posterioritat a aquest acte institucional, el Teatre Principal, a les 20.30 hores, acollirà el concert de la Diada a càrrec de la Banda de Música de Ferreries, dirigida per Josep Agustí Colom.

Lo más visto