Autofitxa
Som na Lena i en Toni, som de Ciutadella tots dos, el passat 16 de setembre va fer 22 anys que ens vam casar, tenim 3 filles que són na Clara, na Rosa i na Núria, que tenen 17, 15 i 10 anys. Esteim vinculats a la Parròquia de Sant Esteve i som coordinadors d'Equips de la Mare de Déu, que som grups de parelles que seguim un camí per viure el nostre matrimoni cristià.
Fa 22 anys que es van casar, com es van conèixer?
Dins un àmbit de parròquia. Anàvem al club des de joves, vam començar a festejar als 18 anys, i ens vam casar als 24.
Sempre han estat vinculats a la parròquia?
En la nostra vida hi ha hagut continuïtat, sí, en la catequesi, en el club, després com a monitors, formant part de la JOC, la Joventut Obrera Cristiana... Llavors fèiem "revisió de vida" i ara deu fer uns 15 anys que formam part dels matrimonis que són els Equips de la Mare de Déu.
Com definirien els Equips?
És un moviment a nivell mundial, que ens obre un camí per viure el nostre matrimoni cristià. Els Equips som una petita comunitat formada per cinc o sis matrimonis, que ens reunim per compartir formació, oració, inquietuds, experiències...a Menorca fa 40 anys que estan en marxa, i justament ho celebram diumenge, a La Salle de Maó, amb una trobada a nivell insular, d'inici de curs.
El seu Equip, com és?
Noltros som 4 matrimonis i un consiliari, un capellà diocesà que en el nostre cas, es tracta d'en Llorenç Vidal. Ens reunim cada 15 dies a les cases, de manera rotatòria.
I vostès són coordinadors?
El moviment funciona de tal manera que són els propis matrimonis els qui s'organitzen. Aquest serà el tercer curs que noltros serem responsables del sector al que pertanyem, que és bàsicament la zona de Ciutadella. El formam 11 equips. La nostra funció és servir perquè aquests grups es segueixin reunint.
M'imagin que és una relació de pura confiança entre els diferents matrimonis...
Clar, perquè ho comparteixes tot, alegries, penes, moments alts, moments baixos... I tenim un tema d'estudi anual que és la nostra formació. Els equips són, al cap i a la fi, moviments d'espiritualitat conjugal. Espiritualitat que al final, després es tradueix en acció i compromís amb l'Església. Comences en un mateix, per arribar a canviar l'entorn.
Quin és el tema d'estudi d'enguany?
Precisament, "Camí de la vida espiritual en parella".
I què representa per a vostès ser dels Equips de la Mare de Déu?
Compartir la fe amb la parella és un tresor, que tots dos siguem creients ens facilita molt les coses. I veure l'estimació dels altres matrimonis també ens inspira.
Quines eines personals els aporta aquest moviment a nivell de parella?
Avui en dia, és tan habitual separar-se... la convivència comporta de vegades dificultats, i nosaltres en els Equips aprenem el deure de seure.
En què consisteix aquest deure?
És el diàleg amb la parella, sempre tenint en compte la presència de Déu. Pensa que davant la seva presència, les coses canvien, perquè mai no faltes al respecte a l'altre. El diàleg ho pot tot, i és la nostra eina fonamental.