Síguenos F Y T I T R

Quinze estudiants lletregen com als concursos de la tele

Quatre alumnes de tercer d'ESO de Maó han quedat finalistes de la primera fase local de "Lletres i mots" que es celebrà ahir a la Biblioteca Pública

Finalistes. Cristóbal Vinent, Nàstia Gutiérrez, Elsa Pons i Mustapha Bousakla - Gemma Andreu

| Maó |

"Lletres i mots", el concurs insular que es va iniciar ahir a la Biblioteca de Maó amb motiu de la celebració del Dia de la Biblioteca, ja té quatre finalistes. Cristóbal Vinent, de l'Institut Cap de Llevant, Elsa Pons, del Col·legi Sant Josep, Mustapha Bousakla, de l'Institut Joan Ramis i Nàstia Gutiérrez de l'Institut Pasqual Calbó es van classificar ahir durant la primera fase local. A aquests joves s'hi sumaran altres quatre finalistes que en aquests pròxims dies concursen a Alaior, Ferreries i Ciutadella. La final serà el 4 de novembre durant la Fira del Llibre en Català que aquest any es celebra a Ferreries.

El concurs "Lletres i mots" consisteix en lletrejar paraules que s'usen o s'han usat a Menorca. Hi han partcipat tots sels instituts i centres concertats de Maó, però ahir es van reunir a la Biblioteca quinze alumnes de tercer d'ESO dels instituts Pasqual Calbó, Cap de Llevant, Joan Ramis i els col·legis La Salle, Cormar i Sant Josep. El concurs es va desenvolupar com un programa de televisió en directe amb una presentadora un tant curiosa que aportà notes d'humor i va fer l'estona més divertida.

La presentadora, després de saludar-los, els va explicar com es desenvoluparia el concurs. Un jurat format per una professora i una bibliotecària informaven sobre la correcció de la paraula lletrejada amb diferents sons propis d'un concurs de paraules. Per lletrejar cada paraula es disposava de 15 segons.

Hi havia quatre nivells de dificultat, el primer les paraules eren gairebé totes molt senzilles i la dificultat anava creixent fins el nivell quatre. Els alumnes duien penjat un comodí, quan fallaven la presentadora els feia una pregunta, si la contestaven correctament seguien concursant, si no quedaven eliminats.

Totes les paraules estan incloses al Diccionari Alcover-Moll a qui es dedica enguany el Dia de la Biblioteca per celebrar-se el 150è aniversari d'un dels seus autors. Van fallar més pels nervis que la desconeixença. Les vocals neutres van ser les errades més freqüents i altres lapsus oblidant una lletra o fins i tot afegint una al final, que no tocava. Les respostes a les preguntes vermelles van presentar majors dificultats sobretot a l'hora d'encertar el nom d'autors de títols juvenils clàssics.

Va ser entretingut i divertit. Tots els alumnes van rebre de mans de J. Francisco Sánchez un diploma i els guanyadors a més dos llibres i la felicitació del director de l'Arxiu i Biblioteca Pública de Maó.

Lo más visto