Síguenos F Y T I T R

Sant Lluís esdevé la porta d'accés a l'Illa per al voluntariat europeu

El Casal de Joves del Molí de Baix ha obtingut l'acreditació com entitat d'acollida, d'enviament i de coordinació del servei que ofereix programes per tota Europa

Presentació. Coll, Perelló, Reynés i Riera van explicar què és el SVE - Javier

| Sant Lluís |

El Casal social d'activitats per a joves del Molí de Baix de Sant Lluís acaba d'obtenir l'acreditació com a entitat d'enviament, d'acollida i de coordinació del Servei Voluntari Europeu. Això el converteix en la primera entitat menorquina en accedir a aquest programa, fet que permet que els joves de l'Illa interessats puguin participar en tasques de voluntariat en qualsevol país d'Europa, i també que voluntaris d'altres estats puguin venir a Menorca amb el mateix objectiu. Sempre dins del Programa Joventut en Acció.

El batle de Sant Lluís, Cristóbal Coll, la regidora de Cultura, Carmen Reynés, la coordinadora de Joventut, Ita Riera, i l'informador juvenil del municipi, Miquel Perelló, van explicar ahir que l'acreditació obtinguda pel casal de joves del municipi és el fruit de la feina feta en la presentació dels projectes que han servit perquè el Servei Voluntari Europeu validi la candidatura menorquina. D'aquesta manera, el Casal de Joves de Sant Lluís esdevé un punt de referència per a les entitats menorquines que, a través seu, podran optar a aconseguir voluntaris per als seus projectes. De fet, a hores d'ara, associacions com Líthica o el propi Geriàtric de Sant Lluís ja han mostrat interès per aquesta fórmula.

Projectes
Inicialment, el Casal de Joves ha presentat dos projectes, "Eduquem amb acció" i "L'esport, enllaç esportiu". Per altra banda, el Geriàtric ja té també l'esborrany del seu projecte. Ara s'haurà d'esperar a que qualque jove europeu interessat en fer accions de voluntariat n'esculli alguna de Menorca.

Per altra banda, el Casal de Joves es converteix també en la porta de sortida per als menorquins interessats en participar en accions de voluntariat fora d'Espanya, ja que un territori no pot emetre voluntaris si no disposa d'un centre d'enviament. Segons va indicar Miquel Perelló, el Casal de Joves té constància d'una vintena de joves interessats en participar en iniciatives d'aquest tipus.

El Servei Voluntari Europeu finança el 90 per cent del cost. Això implica disposar d'un pis per acollir els voluntaris i la seva manutenció. La resta de l'import s'acorda entre les entitats enviadores, acollidores i els propis joves.

Lo más visto