Un calendari ens avança, d'alguna manera, el futur. El de l'Editorial Arrela inclou també el passat com a efemèrides inserides a la casella del dia en què van succeir, el que el converteix en objecte de cultura popular. "Un Calendari de Menorca" és llavors més que un calendari que penjar a la paret, és també un document que introdueix a la pròpia història. Ariadna Ferrer i Guillem Alfocea presenten aquesta edició després de l'èxit del calendari de l'any passat que protagonitzava la formiga traginera per parlar de medi ambient, les seves característiques pròpies i especials problemàtiques.
El calendari d'Arrela inclou les festes, fires i mercats que es fan al llarg de l'any, tots els festius i tradicions pròpies com el dia d'enganar o s'Àvia Corema. El tema que l'enriqueix enguany és el de la història de Menorca, que a més s'il·lustra amb el treball de Tomeu Truyol. Des del primer cotxe particular que va recórrer l'Illa o l'aparició del diari "Menorca", fins a grans esdeveniments com les dominacions que encapçalaren el segle XVIII, fins a referències actuals. A peu de pàgina, un breu paràgraf contextualitza les cites històriques, història que també es resumeix en textos a les pàgines posteriors així com en una introducció que mostra quina és la intenció d'aquesta proposta editorial. Les fonts bibliogràfiques en què es basen totes les dades referides han estat l'Enciclopèdia de Menorca i autors com l'exhaustiu Miquel Àngel Casasnovas, així com informació extreta de les col·laboracions d'Andrés Casasnovas al diari "Menorca" que estan també recollides en el llibre "Cada dia en la historia" (Edicions Nura, 2003).
"Un Calendari de Menorca" es presenta en un format allargat, pensat per anar penjat a la paret i amb espai a les caselles de cada dia on poder apuntar les cites personals alhora que llegir les referències històriques. Però a més conté cites i dades astronòmiques, inici i fi de les vacances escolars, els canvis horaris i els canvis d'estació. La nova edició del calendari està dedicada al professor d'història i promotor cultural maonès Salvador Castelló qui "va fer fruir l'alumne amb la seva dedicació entregada, humanista i honesta gràcies a la contrastada solidesa dels continguts i a la intel·ligència dels matisos", segons els autors.
El calendari inclou espais de promoció gratuïta d'algunes iniciatives sense ànim de lucre com s'Altra Senalla-Comerç Just, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB o el Banc del Temps de Menorca. A més dels 900 exemplars per a Menorca se n'han editat 3.000 per a Mallorca en una versió amb informació sobre l'Illa veïna. En definitiva, una aposta del tot compromesa d'una editorial, Arrela, que sembra perquè els altres recullin i fa planter de moltes idees que prest es veuran créixer.