Síguenos F Y T I T R

Maó reivindica el seu paper en la celebració de Sant Antoni

L’empresa valenciana Balconet instal·larà un mercat medieval al casc antic de la ciutat durant quatre dies, en què també hi haurà múltiples actes

Presentació. Contreras, Reynés i Mus donen a conèixer el programa - P.A.M.

| Maó |

Maó fa un esforç enguany per recuperar la celebració de la Conquesta de Menorca per part del rei Alfons el Liberal, que s'havia celebrat en aquesta ciutat, com a mínim, fins a finals del segle XIX, segons s'informa des de l'Ajuntament. Un dels actes que crea de bell nou el Consistori és un acte institucional que tindrà lloc demà a la plaça de la Conquesta enfront del monument a Alfons III erigit l'any 1950. La corporació municipal sortirà de l'Ajuntament a les 11.30 hores per dirigir-se a la plaça Conquesta, on l'alcaldesa Àgueda Reynés farà un parlament i posteriorment es farà una ofrena al Rei. Seguidament, acompanyats per la Banda de Música de Maó fins a la plaça Constitució, dos actors de l'Orfeó Maonès llegiran l'Auca de la Conquesta en un acte dirigit especialment al públic infantil.

La plaça Constitució ahir al matí es començava a decorar amb penons que han cedit els veïns del carrer Sant Jordi i que són una primera convidada a una de les aportacions més novedoses i atractives per al gran públic. Dijous, dia que es celebra Sant Antoni, a les 17 hores s'inaugurarà un mercat medieval, de l'empresa valenciana Balconet, que transportarà els carrers més cèntrics de Maó a l'ambient d'anys enrere. Des de l'Esplanada, passant pel carrer de ses Moreres, plaça Colon, plaça Constitució, carrer Sant Roc i plaça Bastió, s'ubicaran 36 paradetes d'artesans, oficis antics, tavernes medievals, un campament militar que s'ubicarà a la plaça Bastió, ludoteques i activitats d'animació protagonitzades per actors. Amb aquesta fira Maó se suma a la moda dels mercats temàtics que, en aquesta ocasió, porta l'empresa valenciana, sense cost per l'Ajuntament, que preveu que si té èxit pugui engrandir-se l'any que ve. Amb tot, el que es pretén és augmentar l'oferta lúdica a la vegada que dinamitzar l'economia de la ciutat i aconseguir un ambient agradable per aquests dies. Amb tot també es comparà amb la participació dels Geganters de Maó, els Cavallers i altres col·lectius.

Lo más visto