Sant Antoni Abat, que sempre es passeja amb un porquet, és el patró dels animals domèstics, sobretot dels ases, cavalls i mules, animals importants en la vida rural d'antany, així com tot tipus de petits animals de companyia. És creença comuna que la benedicció dels animals els protegeix de malalties i caigudes al llarg de l'any i és així que la festa és viu encara en l'actualitat en la que l'èmfasi està en l'estimació de la gent, especialment els més petits, tenen als seus cuidats animals.
Molts pobles de Menorca van celebrar ahir matí, després de les torrades de la nit, les beneïdes es tornaren a viure amb gran solemnitat. A Maó els que portaven animals van partir ahir de l'església de la Concepció on s'havia celebrat una especial Eucaristia, en lloc de l'església de Sant Antoni d'on sortia els altres anys.
La beneïda es va celebrar en el lloc habitual del carrer de Ses Moreres on van començar a desfilar molts cavallers, i més cavalleres, amb els seus cavalls, ponis i tot tipus d'animals petits com na "Blanqueta", la conilleta d'Aina Olives, la tortuga de Miguel Ángel i el hàmster, de nom "Clooney", o "Cluni", d'Ona i Alba Gomila Mulero. Els assistents a l'acte de benedicció d'animals de Maó es van deixar també seduir pel mercat medieval que s'estén al casc antic de la ciutat i que s'inaugurà a la tarda.
El fred va tenir conseqüències a Sant Lluís on ni les beneïdes ni la fira van ser tan concorreguts com altres anys. Puntuals a les 10 van beneir des de cavalls a ponis, cans de tota mida i altres animals, davant l'església i després molts es van passejar entre les paradetes d'artesans, de llatra, araders, llibreters i els tancats on es podien contemplar diversos animals. Es Migjorn, on el prevere Llorenç Sales i el rector Cristòfol Vidal i Pere Comellas van beneir els animals, Fornells, Es Castell i Es Mercadal són altres pobles on el ritual es repetí un any més.