Síguenos F Y T I T R
Gent de casa

"Emociona veure que la gent es solidaritza amb els necessitats"

Anna Gomila i Maria Dolors García. Voluntàries del banc d'aliments de Caritas

Anna Gomila i Maria Dolors García - M.P.

| Alaior |

Autofitxa
Em dic Anna Gomila, sóc d'Alaior i vaig néixer un 22 de febrer de l'any 1946. Estic jubilada però he treballat d'ajuntadora. El temps lliure el dedico al voluntariat. Ara sóc la coordinadora del Banc d'Aliments de Caritas a Alaior.
Jo em dic Maria Dolors Garcia, sóc de la província de Tarragona però fa 44 anys que visc a Alaior. Jo solc dir que les arrels no es perden mai, per tant, sóc d'aquí i també d'allà. Dedico el temps lliure a la lectura, a les plantes i les flors, a les labors, a les excursions, a la cuina i també al voluntariat.


Quan us introduïu en aquesta vessant del voluntariat?
Anna: Jo sóc del moviment de l'església des de fa molts anys. Tal vegada en deu fer una vintena que sóc voluntària. Primer vaig estar en el departament de la roba i ara en el de l'alimentació.
Maria Dolors: En el meu cas he de dir que mentre vaig tenir els fills petits em vaig poder dedicar ben poc al voluntariat. Caritas sempre m'havia cridat l'atenció i quan ja vaig tenir els fills grossos va ser quan vaig començar a participar-hi. Em van demanar si volia donar una mà d'ajuda i aquí estic.

Quins aspectes valoreu d'aquesta tasca?
M.D.: Que puguis ajudar els altres, no només amb menjar sinó que hi ha un gran recolzament moral i emocional cap a les famílies que es troben en aquesta situació tan delicada. La gent qui ve sap que els escoltem.

La situació s'ha agreujat darrerament?
A: Sí, sempre n'hi ha hagut però com ara no. Ha crescut. I ens pensem que hi ha més gent que ho necessita i que no ve. Però, clar, no et pots posar en una família perquè hi ha l'amor propi i sabem que costa fer la passa.

I heu notat un canvi en matèria de nacionalitats?
A: En un principi eren més immigrants els qui requerien d'aquest servei però de mica en mica va venint gent d'aquí.

A quantes famílies heu ajudat dins el 2012?
A: Es van atendre 94 famílies de diferents membres. I per Nadal, que la campanya és diferent, van ser 38 les famílies ateses.

Com s'organitza el servei a Alaior?
A: És mitjançant els Serveis Socials de l'Ajuntament. Ens deriva la gent qui ho necessita. Se'ls entrega un paper que els qualifica per venir a cercar una bossa de menjar. Aquest document sol valer per a dues recollides al mes i després, depenent de la situació i de la valoració que en fa Serveis Socials segueixen venint o no.

La gent és molt solidària, veritat?
M.D.: La veritat és que nosaltres no faríem res sense la gent que es solidaritza i fa aportacions. Emociona veure que en temps de crisi la gent es solidaritza amb els més necessitats. A Alaior fem campanyes especials a l'església i escoles. Hi ha a més un panera als supermercats tot l'any que ha estat un èxit. Per Nadal a la panera del supermercat des Ramal la vam haver de buidar diàriament. Rebem també una subvenció de l'Ajuntament, tenim els socis i després hi ha donacions de particulars. Un jove es va casar i va demanar que li fessin donacions econòmiques. Tot el que va arreplegar va ser per a Caritas. Va anar a comprar menjar i ens ho va donar. També hem tingut molta sort de Tres Pans que ens dóna el pa i les pastes que li sobren del dia. Ara ho notarem a faltar.

Lo más visto