Autofitxa
Nascut a Maó fa 34 anys. Casat, amb dues fillets i esperant un altre membre de la família. Professor de bateria i percussió. Format en música, ha estudiat amb Quim Soler i Emildo Rasúa. He format part de molts grups, com ara s'Albaida. Imparteixo els dies 13 i 20 d'abril un Taller de Rítmica per a Instrumentistes que organitza l'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics de Sant Lluís. La inscripció és oberta.
En què consisteix aquest taller?
És un complement a les classes de Llenguatge Musical per aprofundir en la rítmica. Enfocat a fer feina en grup aspectes com les rítmiques i les polirítmiques.
A qui va dirigit?
A gent que porti al manco dos anys agafant un instrument, no a qui comença de zero, gent que sàpiga de què va la cosa. No està pensat per a percussionistes, perquè ja treballen molt aquest aspecte, més bé per als altres.
És una experiència nova?
Sí, és una experiència novedosa per a mi. Havia fet tallers oberts a escoles, instituts... Però aquest tipus de complement és nou a Sant Lluís.
Com va sortir el tema?
Ho vaig proposar jo.
Havia detectat alguna mancança?
A nivell general tenc la sensació que en una formació el percusionista o bateria és el qui porta el ritme i els altres es col·loquen damunt, per la qual cosa es fa evident que el més recomanable és que tothom hagi de conèixer la rítmica. Els detalls rítmics es passen molt sovint per alt, entendre millor aquests aspectes segur que ajudarà els alumnes.
Així que el bateria marca el ritme?
És així, però això no pot excloure els altres.
El bateria queda a l'escenari d'una formació moderna en un segon pla. Discret. Però no li falta importància, pel que diu.
El bateria i el baixista són els qui sustenten un grup musical, són la base d'un grup. Si això falla, ja hi pots posar altres coses damunt. Tothom ha de conèixer el ritme.
Perquè si no...
La rítmica és la clau, sobretot a la música moderna. La base rítmica és imprescindible.