Síguenos F Y T I T R

El festival M-Sona espargeix la música popular durant onze dies

L’associació cultural Es Bastió de s’Illa organitza de nou un homenatge al folklore que es perllongarà des del dijous dia 30 fins el diumenge dia 9 de juny

Presentació. Representats dels ajuntaments de Maó i Es Migjorn amb organitzadors del festival - Gemma Andreu

| Ciutadella |

Més dies, més pobles, més activitats i esperem que més visitants. Així d'engrescadora es presenta la nova edició del festival M-Sona que organitza l'associació cultural Es Bastió de s'Illa amb la col·laboració dels ajuntaments de Maó, es Mercadal i es Migjorn Gran i nombroses entitats. I és que enguany la programació d'aquest festival creix en nombre de dies passant de les tres a les onze jornades. I a més, es descentralitza ubicant algunes de les activitats as Mercadal i as Migjorn Gran.

L'objectiu d'aquesta esdeveniment és la preservació, la difusió i el recolzament a la música tradicional popular a partir de l'organització de dinou activitats. José Carbonell, representant de l'associació cultural, assegura que el programa és "molt divers". S'ha pretès involucrar a diferents sectors, no només el musical. "És créixer amb menys recursos", indica.

Serà dijous dia 30 de maig quan arrenqui aquest festival M-Sona amb un petit acte inaugural. Des d'aquest moment i fins divendres dia 7 de juny la ciutat acollirà des d'una exposició d'instruments musicals, fins un col·loqui, xerrades i taules rodones sobre el passat, present i futur de la música tradicional menorquina. Enguany el públic també podrà assaborir les aromes de la tradició illenca amb un "show-cooking" de productes menorquins maridat amb un plat de glosat. Es celebrarà dissabte dia 1 de juny al Claustre del Carme, un dels endrets on més activitats s'hi desenvoluparan. De moment, han confirmat assistència la Cuina dels Àngels, El Rostit, Alcalfar Vell i la bodega Binifadet. I sobre tot, actuacions musicals no només a Maó sinó també as Mercadal i as Migjorn Gran.

Serà el cap de setmana del dia 8 i 9 de juny quan arribi el plat fort del festival. S'instal·larà un escenari al Parc Rochina on s'hi podran escoltar grups com Els Cantaires, la Coral Migjornera i l'actuació de Maria Àngels Gornés, entre altres. Enguany, el festival farà possible el retrobament del grup S'Eixam que actuarà dissabte dia 8 a les 21 hores al Parc Rochina.

José Carbonell assenyala que tot i que enguany s'inclouen dos pobles nous, de cara a properes edicions s'inclouran més zones per tal d'estendre el festival i propagar-lo arreu de l'Illa.

A més, per primera vegada la majoria de concerts es retransmetran per streaming.
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Maó, Elisa Mus, ressalta que s'han elegit aquestes dates i la ubicació del Parc Rochina per tal de fer arribar aquesta tradició i donar a conèixer les arrels de l'Illa als turistes que arribin a la ciutat, principalment els creueristes que atraquin al port.

Lo más visto