Més dies, més pobles, més activitats i esperem que més visitants. Així d'engrescadora es presenta la nova edició del festival M-Sona que organitza l'associació cultural Es Bastió de s'Illa amb la col·laboració dels ajuntaments de Maó, es Mercadal i es Migjorn Gran i nombroses entitats. I és que enguany la programació d'aquest festival creix en nombre de dies passant de les tres a les onze jornades. I a més, es descentralitza ubicant algunes de les activitats as Mercadal i as Migjorn Gran.
L'objectiu d'aquesta esdeveniment és la preservació, la difusió i el recolzament a la música tradicional popular a partir de l'organització de dinou activitats. José Carbonell, representant de l'associació cultural, assegura que el programa és "molt divers". S'ha pretès involucrar a diferents sectors, no només el musical. "És créixer amb menys recursos", indica.
Serà dijous dia 30 de maig quan arrenqui aquest festival M-Sona amb un petit acte inaugural. Des d'aquest moment i fins divendres dia 7 de juny la ciutat acollirà des d'una exposició d'instruments musicals, fins un col·loqui, xerrades i taules rodones sobre el passat, present i futur de la música tradicional menorquina. Enguany el públic també podrà assaborir les aromes de la tradició illenca amb un "show-cooking" de productes menorquins maridat amb un plat de glosat. Es celebrarà dissabte dia 1 de juny al Claustre del Carme, un dels endrets on més activitats s'hi desenvoluparan. De moment, han confirmat assistència la Cuina dels Àngels, El Rostit, Alcalfar Vell i la bodega Binifadet. I sobre tot, actuacions musicals no només a Maó sinó també as Mercadal i as Migjorn Gran.
Serà el cap de setmana del dia 8 i 9 de juny quan arribi el plat fort del festival. S'instal·larà un escenari al Parc Rochina on s'hi podran escoltar grups com Els Cantaires, la Coral Migjornera i l'actuació de Maria Àngels Gornés, entre altres. Enguany, el festival farà possible el retrobament del grup S'Eixam que actuarà dissabte dia 8 a les 21 hores al Parc Rochina.
José Carbonell assenyala que tot i que enguany s'inclouen dos pobles nous, de cara a properes edicions s'inclouran més zones per tal d'estendre el festival i propagar-lo arreu de l'Illa.
A més, per primera vegada la majoria de concerts es retransmetran per streaming.
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Maó, Elisa Mus, ressalta que s'han elegit aquestes dates i la ubicació del Parc Rochina per tal de fer arribar aquesta tradició i donar a conèixer les arrels de l'Illa als turistes que arribin a la ciutat, principalment els creueristes que atraquin al port.