Síguenos F Y T I T R

‘Es Diari’ reviu la tradició de s’Àvia Corema

Amb l’edició de demà s’inclou una làmina, obra d’en Zaca, que els fillets podran pintar

S’Àvia Corema que els lectors rebran demà junt amb el seu diari és obra del dibuixant d’«Es Diari» , Zaca, que ha donat vida a aquesta vella arruada i amb berrugues. Com no, apareix amb el seu rosari penjat de la cintura, un bacallà i una graella a les mans, i els set peus davall la falda | jzacarias

El final del Carnaval indica que comença el compte enrere per a la Setmana Santa. Set setmanes que la tradició popular representa amb els set peus de s'Àvia Corema. Peus que els menorquins es podran encarregar d'anar retallant cada divendres, gràcies a les làmines que «Es Diari» regalarà demà als lectors que comprin la publicació.

S'Àvia Corema inicia demà, Dimecres de Cendra les set setmanes fins arribar a Setmana Santa, la Quaresma, un període penitencial que en la litúrgia catòlica implica abstinència i dejuni, per preparar la Pasqua.

«Es Diari» reprèn la tradició d'any anteriors, i torna a editar aquestes làmines pensades perquè els més petits la puguin pintar, abans de penjar-la a casa, per poder-li anar traient peus a mesura que passin les setmanes.

La Quaresma és un temps per a la reflexió i l'austeritat. S'allarga durant 40 dies, els que Jesús va passar en dejuni pel desert, i s'estén des del Dimecres de Cendra fins el Dijous Sant.

Aquest espai temporal es representa amb una àvia, figura comú a les terres de l'arc mediterrani europeu, que porta un rosari penjat, i a les mans hi duu un bacallà i una graella. I, com no, amb els seus set peus, una manera molt pràctica de comptar les setmanes que falten per Pasqua.

Lo más visto