El Molí de Dalt de Sant Lluís i el seu museu etnològic reobriran a partir d'aquest proper dilluns, després d'uns mesos de tancament per l'afectació d'unes obres, les de millora del carrer del Cós, que ja estan a punt d'acabar.
Aquests mesos, el museu ha estat tancat, encara que s'han mantingut visites concertades amb grups de persones allotjades al poble. De fet, amb una quinzena de visites de grups han passat per les instal·lacions fins a 500 persones.
L'atractiu del museu etnològic del Molí de Dalt esdevé un gran reclam a Sant Lluís, en el que és un homenatge i un record de l'estil de vida a la Menorca antiga, basada en l'agricultura i altres oficis com ara el de picapedrer. I és que s'hi pot veure una col·lecció d'eines que s'empraven antigament al camp, com ara un carro, arades, falçs, eines de batre o també gerres, cànters o altres ceràmiques. Igualment, també s'hi poden veure peces que s'empraven als forns de calç, i altres per a oficis com els de picapedrer o de paredador.
Però l'element més destacat d'aquest museu és, com explica el responsable de les instal·lacions, Eloi González, «el propi molí, que té en perfecte estat de conservació la maquinària original que el 1762 s'emprava per moldre blat».
La reobertura servirà per incorporar algunes peces noves, que ajudaran a completar un poc més aquesta interessant col·lecció que serveix per recordar com era la vida a Menorca fa uns cents d'anys enrere.
Punt d'informació
A més, el Molí de Dalt acull també l'oficina d'informació turística del municipi, aprofitant, precisament, l'atractiu i les visites que acostuma a rebre aquest antic edifici. Els mesos de maig i juny, el molí obrirà de 10 a 13 hores, i s'ampliarà l'horari de juliol a setembre, quan serà de 10 a 13.30 i de 18 a 21 hores, gràcies a la col·laboració amb l'Escola de Turisme de Balears. Serà sempre de dilluns a dissabte i també els dies festius, tret dels diumenges.