Síguenos F Y T I T R
Culture Club

Casa de citas

Pedro J. Bosch
(por la recopilación)
"Quan l'actualitat immediata no aporta la seva dosi de fets dramàtics, la cultura recreativa pren el relleu? L'emoció ha esdevingut un objecte de màrqueting".
-------
"L'emoció esdevé també un ritu, com es pot veure en el Halloween. A un nivell més profund, es pot traduir com unes aspiracions a una renovació de la vida emocional, Així, l'actitud ecologista, amb components de temor i devoció per la natura? les noves pràctiques religioses, retornen un cert espai a la mística, a la pietat exuberant?"
-------
"Si la societat actual es retribalitza és perquè els individus no volen simplement viure junts, sinó vibrar plegats".
-------
"És revelador el fet que l'home contemporani s'interessi més per l'emoció, que és de tipus explosiu, que pel sentiment, que té un caràcter durador".
-------
"La bulímia de sensacions fortes s'acompanya d'una anestèsia de la sensibilitat. Ens emocionem molt, però ja no sabem realment sentir".
-------
"També la política sofreix el contagi de l'emoció. La reprovació indignada, la propensió a escandalitzar-se, tenen un paper creixent en el debat públic? En el desert ideològic que travessa la societat moderna, aquesta presència de l'afectivitat en la política exerceix una funció compensadora evident".
-------
"Música, espiritualitat, patrimoni, nostàlgia, festa, tot val per estar junts. L'essencial sembla que és de compartir l'entusiasme juvenil, de fer cor, de naufragar en el tot, de dissoldre l'ego en la massa".
-------
"Ja no hi ha projectes col·lec­tius mobilitzadors, i encara menys figures dinàstiques que encarnin la cohesió nacional. En aquestes condicions, ¿què queda per assegurar la permanència del vincle social? L'emoció, justament".
-------
"La vida emocional actual és una barreja d'anestèsia i de dopatge, d'hiperactivitat i d'indigència. Els impactes repetits esmussen la sensibilitat. L'individu es troba en un estat d'agitació permanent. Es commou molt però ja no sap "sentir". És alhora sobreexcitat i insensible".

Michel Lacroix. "El culte a l'emoció", La Campana, 2005.
Lo más visto