Síguenos F Y T I T R
Música

Aquell al·lot trist i solitari, gran Antonio Vega!

Bep Marquès

Aquest passat dimarts ens deixava als 51 anys una de les figures més emblemàtiques del pop espanyol, Antonio Vega. L'any 1978 va formar amb el seu cosí , Nacho García Vega, Nacha Pop, varen estar junts fent discs i gires fins al 1988, encara que el 2007 varen tornar a aparèixer junts de gira i varen treure un nou disc en directe, "Reiniciando".

Els músics d'aquest país, quan la premsa els hi demana per les seves referències musicals, molts coincideixen a dir el nom d'Antonio Vega, un nom lligat al millor pop, a una gran sensibilitat per escriure i a una manera única de compondre dins d'un sector cada dia més manipulat i desvirtuat com és la música.

Per a jo Antonio Vega és un dels tres culpables que jo em dediqui a això, els altres dos són Sabina i Enrique Urquijo. Vaig descobrir Nacha Pop ben jovenet i sempre m'han acompanyat, però és cert que més que Nacha Pop el referent i company de viatge és n'Antonio Vega, un personatge que tenia la necessitat de viure recollit i quasi sempre al límit, però, això sí, vivia del que més estimava, d'escriure cançons i de pujar qualque vegada a petits o grans escenaris...

La darrera vegada el vaig veure en concert a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) l'any 2003 i sense quasi poder aixecar el cap va aconseguir emocionar durant quasi dues hores a una plaça plena de gent, i ja sabem el difícil que és emocionar el públic a dia d'avui. Enmig d'aquella plaça record un emocionat Josep Thió (ex Sopa de Cabra) cantant totes les cançons.

El personatge i la persona ens han dit adéu, la seva música mai ho farà, segur que ell és ara mateix a "El sitio de mi recreo" fent una "Lucha de gigantes" amb n'Enrique Urquijo, cantant "Ángel de Orion" a na Marga (la seva companya durant molts d'anys) i fent un "bis" memorable amb "La chica de ayer".

Bep Marquès és director de Sa Nostra Música de Ràdio Balear i cantant del grup Inventari

Lo más visto