Síguenos F Y T I T R

AMPL.- CSIF i USO es manifesten sota la pluja davant del Consolat de Mar contra la retallada salarial als funcionaris

| PALMA DE MALLORCA |

Al voltant de mig centenar de sindicalistes de les centrals CSIF i USO han portat a terme aquest matí una concentració davant el Consolat de Mar per protestar contra la retallada del 5 % de mitjana en el sou dels treballadors públics anunciat dimecres passat pel president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, com a mesura per reduir el dèficit.

PALMA DE MALLORCA, 14 (EUROPA PRESS)

Al voltant de mig centenar de sindicalistes de les centrals CSIF i USO han portat a terme aquest matí una concentració davant el Consolat de Mar per protestar contra la retallada del 5 % de mitjana en el sou dels treballadors públics anunciat dimecres passat pel president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, com a mesura per reduir el dèficit.

Segons ha informat el president de CSIF a Balears, Andreu Bou, la concentració d'avui, que s'ha endarrerit uns minuts a causa de a la pluja, suposa "el començament de les mobilitzacions", que podrien culminar en una vaga general "si la cosa no s'arregla".

Bou ha afirmat que la situació actual és "una autèntica vergonya i un autèntic robatori" tant als funcionaris com els pensionistes, i que les mesures anunciades per Zapatero suposen una ruptura de l'acord social signat per al període 2010-2012, en què s'establia una pujada anual de les retribucions dels treballadors públics del 0,3 %.

Al crit de "Zapatero dimissió!" o "Que governi Mr. Bean!", els manifestants van expressar el seu absolut descontentament amb les mesures del Govern. Així, Bou ha opinat que la situació actual és "una autèntica vergonya i un autèntic robatori tant als funcionaris com els pensionistes", i que les mesures anunciades per Zapatero suposen "una ruptura de l'acord social signat per al període 2010-2012", que establia una pujada anual de les retribucions dels treballadors públics del 0,3 %.

El president del CSIF a les illes ha explicat que la baixada del sou dels funcionaris no és només del 5 %, sinó que s'acostarà al 10 %, ja que a la retallada cal sumar la pujada de l'IVA i de l'IRPF prevista per a aquest any.

En aquest sentit, ha sostingut que no correspon als treballadors públics "pagar el pato de la política suïcida i planificació econòmica absurda" portada a terme pel president del Govern espanyol, que ha treballat "a salt de mata" durant el present període de crisis.

El líder sindical ha assegurat també que Zapatero "ni tan sols escolta als seus" de manera que "tots els seus ministres se n'aniran", com va fer en el seu moment, ha dit, l'exvicepresident segon del Govern, Pedro Solbes.

La pluja sota la que va transcórrer la protesta va permetre al sindicalista establir un paral·lelisme i va etzibar que "el temps acompanya" perquè simbolitza "el calvari que espera a tots els funcionaris, els pensionistes i els que estan en les empreses públiques".

REUNIÓ SINDICAL DILLUNS QUE VE

Alhora, el president del CSIF va anunciar que dilluns que ve tindrà lloc una reunió entre CSIF, UGT i CCOO per fixar la data de la possible vaga general.

Una vaga que, d'altra banda, no abona el sindicat USO, ja que, segons el responsable de la Federació d'Ocupació Públic de l'organització, Manuel Fernández, "va a generar més crisis".

Tot i això, Fernández ha qualificat de "nefastes" les mesures anunciades per Zapatero, ja que afecten "a la part més feble del sector públic", en relació amb els funcionaris.

Segons el responsable d'Ocupació Públic d'USO, la reducció del 5 % de mitjana en els salaris dels treballadors públics "no va a redundar en un benefici per a l'economia", perquè, al reduir el poder adquisitiu dels aquests, "haurà menys consum", el que generarà, ha dit, "més desocupació".

En aquest sentit, Fernández ha explicat que els treballadors públics "han perdut 24 punts de poder adquisitiu en els últims 18 anys", de manera que en el tema econòmic "no són els premiats".+

"DEMONITZACIÓ" DELS FUNCIONARIS

A més, ha lamentat que des del Govern s'hi hagi "demonitzat" als funcionaris "com si fossin uns assalariats de grans monuments", al que ha afegit que "hi ha una quantitat ingent d'utilitzats públics que són mileuristes".

Segons el portaveu sindical dels funcionaris, "la culpa" de l'actual situació "la tenen les administracions dolentes públiques", davant de les quals el sindicat al qual pertany "porta dos anys reivindicant que es redueixin en un 50 % els alts càrrecs".

En aquest sentit, Fernández ha explicat que en els últims sis anys ha tingut lloc en les administracions un "clientelisme" que ha donat peu als anomenats "assessors i càrrecs eventuals", que, afirma, cobren "una mitjana de 65.000 o 70.000 euros bruts anuals".

Davant d'aquestes dades, el responsable d'Ocupació Pública d'USO ha assegurat que el sindicat ha sol·licitat "una retallada de la despesa pública", tot i que les administracions han fet "cas omís" de les seves peticions.

Lo más visto