Els productors vinícoles de l'Illa afronten la recol·lecció del rem amb grans expectatives després d'un estiu sec i ventós. La majoria dels viticultors han avançat la temporada de verema després d'analitzar la maduració del rem de cada varietat, com explica el president de l'Associació Vins de Menorca, Lluís Anglés, de Bodegas Binifadet. La raó rau principalment en les condicions meteorològiques d'aquest estiu, com la falta de pluges, que encara que podria afectar greument altres tipus de cultius, beneficia la vinya, que aquest any donarà, segons els productors, un bon Vi de la Terra Illa de Menorca, terme que garanteix la qualitat i procedència geogràfica en les múltiples varietats del vi illenc.
El vent, explica Anglés, ha assecat la humitat de l'ambient i deixa recol·lectar un gra de rem «més sa, evitant que s'infli en excés o s'obri», el que propiciaria que el fruit es contaminàs d'elements externs. Tot i que segons Crispín Mariano, de Bodegas Menorquinas, es treurà poc rendiment de les generoses quantitats de fruit de la temporada, és a dir, que es produirà poc most per tots els kilos que es recolliran de rem, la qualitat del producte «és fantàstica, una de les més complertes» que ha aconseguit mai. El producte promet «una maduració perfecta», segons Mariano, que porta més de 30 anys en la viticultura i treballa les vinyes més arrelades al sòl menorquí. Aquest artesà aposta per la premsa pneumàtica i el fred industrial com valors de tecnificació en la verema, que durarà fins a final de mes. La resta de productors tampoc són aliens a la innovació, encara que per aconseguir el vi menorquí, del qual destaquen les varietat merlot i cabernet sauvignon, reivindiquin el cultiu tradicional. Una de les millors adquisicions pel viticultor pot ser una centrifugadora per a netejar el most, cosa que dóna «vins frescos i aromàtics». Encara que per a saber amb segureatt el sabor d'aquesta verema el most haurà de reposar una llarga temporada amagat en gran bótes de fusta.
La majoria de bòtils que s'omplin amb el vi aniran a parar a les taules menorquines, com les de moscatell i malvasia de Binitord. Com la majoria de viticultors menorquins, Antoni Salord, responsable d'aquesta finca, creu que l'Illa és el «mercat natural» del seu vi i que «no seria seriós» exportar-lo quan acaba el seu stock abans de finalitzar la temporada.